Categoria: Food&Drink

Spaghete carbonara cu smântână

Spaghete carbonara cu smântână

Ingrediente:
– 250 gr. spaghete
– 100 gr. bacon
– 200 gr. smântână
– 50 gr. parmezan ras 
– 2 gălbenuşuri
– 1 lingură unt

Mod de preparare:
Încingem untul într-un vas, apoi punem bacon-ul pe care îl vom lăsa să se rumenească ușor.…

Citeste mai departe ›
Cheesecake cu cocos

Cheesecake cu cocos

Ingrediente (timp de preparare o oră):

– 200g de biscuiţi

– 150g de cocos mărunţit
– 85g de unt

– 800g de smântână

– 500g mascarpone
– 3 ouă

-150 g de făină 
– 2 lămâi
– 200 g de zahăr

– 100 g zahăr pudră

Preparare: Se pisează bine biscuiţii şi se amestecă cu untul moale.…

Citeste mai departe ›
Dovlecei  chips

Dovlecei  chips

Ingrediente:

– dovlecei tăiaţi felii, nu foarte subţiri

– un ou bătut plus 1 lingură de lapte sau smântână dulce

– parmezan ras

– sare şi piper

– pesmet

– praf de usturoi

– boia iute

Preparare: Se amestecă: parmezanul, pesmetul şi sarea (nu prea multă), praful de usturoi şi boiaua iute.…

Citeste mai departe ›
Granita de pepene roşu

Granita de pepene roşu

Ingrediente:

-1 lingură suc de lime

-100 gr. zahăr

-1kg. pepene roşu curăţat de seminţe

Metoda de preparare:

Pasează toate ingredientele cu un blender până când obţii un amestec omogen. Toarnă totul într-o tavă şi pune la congelator timp de 1 oră.…

Citeste mai departe ›
Spanac cu usturoi și lapte

Spanac cu usturoi și lapte

Ingrediente:

– 500 de grame de spanac proaspăt, sau 250-300 de grame de spanac congelat

– 250-300 ml. lapte

– 25 gr. de unt

– 1 linguriță de ulei

– 25 gr.…

Citeste mai departe ›
Brioşe cu legume

Brioşe cu legume

Ingrediente:

– 115 grame zahăr

– 1 linguriţă praf de copt

– 125 grame dovlecel

– 250 ml zer

– 6 linguri ulei de floarea-soarelui (şi încă puţin pentru uns formele de brioşe)

– 140 grame făină integrală

– 140 grame făină

– 2 ouă

– 125 grame morcovi

– 50 grame stafide

Preparare:

Încingi cuptorul, după care ungi cu puţin ulei formele speciale de brioşe.

Citeste mai departe ›
Muffins cu ciocolată

Muffins cu ciocolată

 Ingrediente pt 15 muffins:

300 g făină

– 1/2 plic praf de copt

– 40 g cacao

– 200 g zahăr

– 2 ouă mari

– 160 ml ulei floarea soarelui

– 125 ml lapte

– 160 g ciocolată cu lapte sau neagră (albă)

Mod de preparare

Amestecăm faina cu zahărul, cacao şi praful de copt.…

Citeste mai departe ›
Îngheţată nutella cu stafide

Îngheţată nutella cu stafide

Ingrediente:

– 350 g nutella

– 1 lingura rasă miere

– 25 g zahăr

– 10 g amidon de porumb

– 460 ml lapte

– 200 ml smântână neîndulcita pentru frişcă

– 100 g stafide

– 3 linguri coniac

Mod de preparare: Dizolvăm amidonul în lapte, adăugăm zahărul şi punem cratiţa pe foc mic .…

Citeste mai departe ›
Mâncare de spanac

Mâncare de spanac

Mâncare de spanac

Ingrediente:

– 500 gr spanac

– 1 ceapă

– 50 ml ulei

– 30 ml bulion de roşii

– 3 roşii

– 3 căţei de usturoi, sare şi piper după gust.…

Citeste mai departe ›
Rețeta săptămânii: Scovergi

Rețeta săptămânii: Scovergi

Ingrediente (8 scovergi):

500 g făină

300 ml lapte

20 g zahăr

20 g drojdie proaspătă/5 g drojdie deshidratată

25 g unt moale, sare

– 1 litru ulei

Mod de preparare

Încălzim laptele, pe foc foarte mic, cca 1 minut, apoi îl punem într-un vas încăpător (laptele trebuie să fie uşor călduţ, nu fierbinte).…

Citeste mai departe ›
Rețeta săptămânii: Chec de cafea

Rețeta săptămânii: Chec de cafea

Ingrediente pentru chec:

– 175 gr. unt

– 175 gr. zahăr pudră

– 2 ouă

– 15 ml lichior de cafea

– 175 gr. făină

– 5 gr. praf de copt

– 45 ml cafea instant dizolvată în 15 ml apă fierbinte

Mod de preparare

  1. Cuptorul la 180 de grade Celsius.
Citeste mai departe ›
Pască cu brânză fără aluat

Pască cu brânză fără aluat

Ingrediente:

– 100 ml. rom/whisky sau apă caldă pentru înmuiat stafidele
– 1 coajă rasă de lămâie, esență de vanilie sau zahăr vanilat
– 1 plic praf de copt
– 5 linguri de faină
– 8 linguri de zahăr
– 5 ouă
– 100 g stafide
– 600 g brânză de vaci

Mod de preparare:

Punem stafidele la înmuiat în puțin rom/whisky călduț sau apă caldă cât să le acopere.…

Citeste mai departe ›