Ingrediente:
– 250 gr. spaghete
– 100 gr. bacon
– 200 gr. smântână
– 50 gr. parmezan ras
– 2 gălbenuşuri
– 1 lingură unt
Mod de preparare:
Încingem untul într-un vas, apoi punem bacon-ul pe care îl vom lăsa să se rumenească ușor.…
Ingrediente:
– 250 gr. spaghete
– 100 gr. bacon
– 200 gr. smântână
– 50 gr. parmezan ras
– 2 gălbenuşuri
– 1 lingură unt
Mod de preparare:
Încingem untul într-un vas, apoi punem bacon-ul pe care îl vom lăsa să se rumenească ușor.…
Ingrediente (timp de preparare o oră):
– 200g de biscuiţi
– 150g de cocos mărunţit
– 85g de unt
– 800g de smântână
– 500g mascarpone
– 3 ouă
-150 g de făină
– 2 lămâi
– 200 g de zahăr
– 100 g zahăr pudră
Preparare: Se pisează bine biscuiţii şi se amestecă cu untul moale.…
Citeste mai departe ›Ingrediente:
– dovlecei tăiaţi felii, nu foarte subţiri
– un ou bătut plus 1 lingură de lapte sau smântână dulce
– parmezan ras
– sare şi piper
– pesmet
– praf de usturoi
– boia iute
Preparare: Se amestecă: parmezanul, pesmetul şi sarea (nu prea multă), praful de usturoi şi boiaua iute.…
Citeste mai departe ›Ingrediente:
-1 lingură suc de lime
-100 gr. zahăr
-1kg. pepene roşu curăţat de seminţe
Metoda de preparare:
Pasează toate ingredientele cu un blender până când obţii un amestec omogen. Toarnă totul într-o tavă şi pune la congelator timp de 1 oră.…
Citeste mai departe ›Ingrediente:
– 500 de grame de spanac proaspăt, sau 250-300 de grame de spanac congelat
– 250-300 ml. lapte
– 25 gr. de unt
– 1 linguriță de ulei
– 25 gr.…
Citeste mai departe ›Ingrediente:
– 115 grame zahăr
– 1 linguriţă praf de copt
– 125 grame dovlecel
– 250 ml zer
– 6 linguri ulei de floarea-soarelui (şi încă puţin pentru uns formele de brioşe)
– 140 grame făină integrală
– 140 grame făină
– 2 ouă
– 125 grame morcovi
– 50 grame stafide
Preparare:
Încingi cuptorul, după care ungi cu puţin ulei formele speciale de brioşe.…
Citeste mai departe ›Ingrediente pt 15 muffins:
– 300 g făină
– 1/2 plic praf de copt
– 40 g cacao
– 200 g zahăr
– 2 ouă mari
– 160 ml ulei floarea soarelui
– 125 ml lapte
– 160 g ciocolată cu lapte sau neagră (albă)
Mod de preparare
Amestecăm faina cu zahărul, cacao şi praful de copt.…
Citeste mai departe ›Ingrediente:
– 350 g nutella
– 1 lingura rasă miere
– 25 g zahăr
– 10 g amidon de porumb
– 460 ml lapte
– 200 ml smântână neîndulcita pentru frişcă
– 100 g stafide
– 3 linguri coniac
Mod de preparare: Dizolvăm amidonul în lapte, adăugăm zahărul şi punem cratiţa pe foc mic .…
Citeste mai departe ›Mâncare de spanac
Ingrediente:
– 500 gr spanac
– 1 ceapă
– 50 ml ulei
– 30 ml bulion de roşii
– 3 roşii
– 3 căţei de usturoi, sare şi piper după gust.…
Citeste mai departe ›Ingrediente (8 scovergi):
– 500 g făină
– 300 ml lapte
– 20 g zahăr
– 20 g drojdie proaspătă/5 g drojdie deshidratată
– 25 g unt moale, sare
– 1 litru ulei
Mod de preparare
Încălzim laptele, pe foc foarte mic, cca 1 minut, apoi îl punem într-un vas încăpător (laptele trebuie să fie uşor călduţ, nu fierbinte).…
Citeste mai departe ›Ingrediente pentru chec:
– 175 gr. unt
– 175 gr. zahăr pudră
– 2 ouă
– 15 ml lichior de cafea
– 175 gr. făină
– 5 gr. praf de copt
– 45 ml cafea instant dizolvată în 15 ml apă fierbinte
Mod de preparare
Ingrediente:
– 100 ml. rom/whisky sau apă caldă pentru înmuiat stafidele
– 1 coajă rasă de lămâie, esență de vanilie sau zahăr vanilat
– 1 plic praf de copt
– 5 linguri de faină
– 8 linguri de zahăr
– 5 ouă
– 100 g stafide
– 600 g brânză de vaci
Mod de preparare:
Punem stafidele la înmuiat în puțin rom/whisky călduț sau apă caldă cât să le acopere.…
Citeste mai departe ›