Cotlet de porc cu portocale și legume
Ingrediente pentru 4 persoane:
– 4 felii cotlet cu os
– 2 portocale
– 3-4 linguri făină, sare
– piper, cimbru
– 50 g unt
– 4 linguri ulei
– 400 g varză de Bruxxeles
– 4 morcovi.…
Citeste mai departe ›Cotlet de porc cu portocale și legume
Ingrediente pentru 4 persoane:
– 4 felii cotlet cu os
– 2 portocale
– 3-4 linguri făină, sare
– piper, cimbru
– 50 g unt
– 4 linguri ulei
– 400 g varză de Bruxxeles
– 4 morcovi.…
Citeste mai departe ›Ingrediente:
pentru foi:
– 4 albușuri
– 50 g zahăr, 150 g zahăr pudră, un praf de sare
– 4 ouă întregi
-150 g făină de migdale
– 50 g făină albă
– 40 g unt topit
pentru crema de cafea:
– 4 gălbenușuri
– 100 g zahăr
– 60 ml lapte
– 200 g unt
– 1 linguriță cafea instant
pentru crema de ciocolată:
– 150 g ciocolată cu 50 % conținut minim de cacao
– 110 ml frișcă
– 1 lingură miere
– 50 g unt
pentru sirop:
– 150 ml cafea
– 1 linguriță zahăr, 1 linguriță lichior de cafea
pentru glazură:
– 150 g ciocolată cu 50 % conținut minim de cacao
– 4-5 linguri ulei
Prepararea: Pentru foi albușurile se bat spumă cu zahărul și cu sarea.…
Citeste mai departe ›Ingrediente:
– 1 varză de mărime medie
– 1 ceapă mare
– 3 morcovi
– 1 felie groasă ţelină
– 1 ardei gras roşu
– 250 ml suc de roşii
– 1/2 linguriţa boabe de piper
– 2-3 crenguţe cimbru
– pătrunjel verde
– 20 ml.…
Citeste mai departe ›Ingrediente pentru 4 porții:
– 400 – 500 gr. carne de porc
– 1 ardei roșu
– 3 cepe
– 2 căței de usturoi
– 1 morcov
– 600 ml apă
– 1/2 linguriță sare
– 1/2 linguriță boia dulce
– 1/4 linguriță chimen
– 1/4 linguriță cimbru
– 1 ceașcă bulion
– 1 linguriță făină
– pătrunjel, piper
Preparea: carnea se taie cubulețe și se pune în tigaie/cratiță/ceaun cu 2 linguri de ulei.…
Citeste mai departe ›Ingrediente pentru 10 bucăți
Pentru aluat:
– 150 gr. făină
– 100 gr. unt
– 50 gr zahăr pudră
– sare, apă rece
Pentru umplutură:
– 2 mere
– 3-4 linguri zeamă de lămâie
– 50 gr.…
Citeste mai departe ›Ingrediente pentru 4 persoane:
– spatele, spinarea şi aripioarele unui pui
– 3 morcovi
– 1-2 rădăcini de pătrunjel
– 1-2 felii rădăcină de ţelină
– 2 cepe sau cca. 15 cm de praz
– 300 g varză de Bruxelles de dimensiuni mici
– 2 mâini de tăieţei
– sare, zeamă de lămâie.…
Citeste mai departe ›Ingrediente pentru 8-10 bucăți:
– 400 gr. făină
– 200 gr. cartofi fierți
– 250 ml lapte
– 25 gr. drojdie, 1 gălbenuș, 1 lingură ulei, 1 linguriță sare, ½ linguriță zahăr
Pentru umplutură: 400 g ciuperci, 1 ceapă, 1 lingură pesmet, frunze de pătrunjel verde, ulei, sare, piper, ulei pentru prăjit.…
Citeste mai departe ›Ingrediente pentru aluat:
– 125 g făină
– 125 g unt
– 50 gr. zahăr pudră
– 50 gr. amidon
– 1 ou, 1 gălbenuș de ou
Pentru umplutură:
-1 lingură gem de piersici
-100 g mascarpone
– 50 g iaurt natur
– 1 lingură zahăr pudră, 1 lingură amidon, 1 lingură miere, 1 ou, struguri albi și roșii, unt și făină pentru uns forma.…
Citeste mai departe ›Ingrediente:
– 50 litri must
– 1 kg hrean curățat și dat pe răzătoare
Prepararea: Se culeg strugurii și se zdrobesc în teasc, pentru a obține mustul, care se strecoară la final pentru a fi fără impurități.…
Citeste mai departe ›Ingrediente:
– 400 g făină neagră
– 100 g făină albă
– 270-300 ml apă călduță
– 20 g drojdie
– 120 g miez de nucă
– 1 lingură ulei de nuci (sau ulei de măsline)
– 2 linguri fulgi de cartofi
– 1 linguriță miere
– 1 linguriță sare, puțin rozmarin uscat.…
Citeste mai departe ›Ingrediente pentru 4 persoane:
– 8 felii cotlet de porc
– 1 căpățână varză mai mică
– 3-4 roșii decojite sau 300 ml bulion
– sare, piper, făină
– 2 linguri oțet
– cimbru, mărar, untură, smântână pentru servit.…
Citeste mai departe ›Ingrediente
– 500 g făină albă
– 1 linguriţă de sare
– ½ cană de apă
– 200 g brânză de burduf
Pentru servire
– 1 ceapă
– 100 g slănină
– 50 gr.ca…