Categoria: Food&Drink

Cum să vopsim natural, oule de Paşti

Cum să vopsim natural, oule de Paşti

Ingrediente:
– 12 ouă
– foi de ceapă roşie (cam de la 1 kg)
– 3 linguri oţet
– 1 linguriţa sare
– frunze pentru decorat (dacă dorim)
– ciorap nylon
– ață
Cum procedăm: Cojile de ceapă le punem în oală şi turnam aproximativ 1,5 litri de apă peste ele, adaugăm sarea şi oţetul şi punem la foc mic, trebuie să fiarbă timp de 20 minute.…

Citeste mai departe ›
Rețeta săptămânii: Clătite americane

Rețeta săptămânii: Clătite americane

Ingrediente (pentru 12 clătite):

– 250 ml de lapte

– 125 grame de făină

– 1 ou

– 3 linguri de zahăr granulat

– 3/4 linguriţă de sare

– 2 linguri de unt sau margarină

– 4 linguriţe de praf de copt

Preparare:

Întâi se pune laptele şi se amestecă cu zahărul, oul, praful de sare şi untul.…

Citeste mai departe ›
Sărățele cu brânză și chimen

Sărățele cu brânză și chimen

Ingrediente pentru 4 tăvi:

– 500 grame făină

– 250 grame unt cu 82% grăsime

– 100 de grame brânză telemea maturata (uscata)-

– 100 de grame brânză de burduf (se poate folosi doar telemea, atunci e nevoie de 200 de grame)

– 200 grame iaurt natur de 3,5% grăsime

– 1 lingură de chimen

– 1 ou pentru finisat sărățelele pe deasupra

– făină pentru presărat planul de lucru

– semințe de chimen, de mac sau susan pentru presărat pe deasupra sărățelelor

Preparare:

1.…

Citeste mai departe ›
Ciorbă de fasole cu tarhon (de post)

Ciorbă de fasole cu tarhon (de post)

Ingrediente pentru 4 persoane:

– 200 g fasole uscată

– 1 ceapă

– 1 morcov

– 1/2 țelină

– 1 ardei

– 100 ml pastă de tomate

– 2-3 linguri ulei, sare

– 1 l borș

– tarhon după gust

Prepararea: Se spală fasolea în mai multe ape și se pune la fiert.

Citeste mai departe ›
Plăcinte ardeleneşti cu brânză şi mărar

Plăcinte ardeleneşti cu brânză şi mărar

Ingrediente:

– 400ml apa caldă

– 1kg faină

– 2 plicuri de drojdie uscată

– 1 lingură rasă de zahăr

– 2 linguriţe de sare

– 4 linguri de ulei

– 200g brânză de burduf

– 2 legături de mărar

– ulei pentru prăjit

Prepararea:  Într-un vas mare, cu 100 ml de apă caldă, se amestecă 100 g de  făină, tot  zahărul și se formează o maia.…

Citeste mai departe ›
Gogoși cu dulceață

Gogoși cu dulceață

Ingrediente: 

– 600 g făină

– 350 ml lapte

– 4 gălbenușuri

– 30 g drojdie proaspătă

– 70 g unt

– 4 linguri zahăr

– un praf de sare, 1 linguriță esență de rom

– ulei pentru prăjit

– dulceață și zahăr pudră pentru servit.…

Citeste mai departe ›
Bucte aromată cu pere

Bucte aromată cu pere

Ingrediente:

– 320 g făină

– 1 ou

– 2 gălbenușuri

– 100 ml lapte

– 80 g zahăr

– 20 g drojdie proaspătă

– 2 lingurițe coajă rasă de lămâie

– 1 linguriță coajă rasă de  portocală

– 50 g unt

Ingrediente pentru umplutură:

– 300 g pere

– 1 lingurițe dulceață de caise

Ingrediente pentru uns:

– 1 gălbenuș de ou

– 2 linguri frișcă lichidă sau lapte

– zahăr pudră

– unt pentru tavă.…

Citeste mai departe ›
Tort cu ciocolată și portocală confiată

Tort cu ciocolată și portocală confiată

Ingrediente pentru blat:

– 250 g făină

– 5 ouă

– 250 gr. unt moale

– 300 gr. zahăr brun

– 2 linguri cacao

– 1 linguriță și jumătate praf de copt;

Ingrediente pentru cremă:

– 200 gr.…

Citeste mai departe ›
Rețeta săptămânii: Cornulețele bunicii

Rețeta săptămânii: Cornulețele bunicii

Ingrediente pentru cca. 72 bucăți: 

– 500 g făină

– 200 g untură

– 100 g zahăr pudră

– 1 gălbenuș

– 4 linguri smântână, 2 plicuri praf de copt

– 1 linguriță oțet, coaja rasă de la 1 lămâie

– un praf de sare, 1 plic zahăr vanilat, magiun de mere sau gutui

– 100-150 g zahăr pudră pentru tăvălit.…

Citeste mai departe ›
Supă de carne de porc

Supă de carne de porc

Ingrediente pentru 4 persoane: 

– 800 gr. oase proaspete de porc

– 3 morcovi

– 2 rădăcini de pătrunjel, 100 g țelină, 1 ceapă, 2 căței usturoi, 1 ardei

– 50 gr.…

Citeste mai departe ›
Cremă de zahăr ars cu mere

Cremă de zahăr ars cu mere

– 1 litru de lapte

– 8 ouă

– 10 linguri de zahăr

– 2 sau 3 mere

– esenţă de rom, sare

Prepararea: Se pune într-o cratiţă mai mare cinci linguri de zahăr şi se amestecă prin mişcări circulare pentru a îmbrăca pereţii cratiţei cu caramel.…

Citeste mai departe ›
Cotlet umplut de Gherla

Cotlet umplut de Gherla

Ingrediente pentru 4 persoane:

-700 g cotlet fără os

-150 g ceafă afumată

– 1 lingură untură

– 1 ou sare, piper, frunze de pătrunjel

– 1 pumn ceapă măruntă.

Prepararea:  Cu un cuțit lung și ascuțit se decupează pe lungime mijlocul cotletului, lăsând o gaură.…

Citeste mai departe ›