Mădălina Amăistroaie, legitimată la CSU Cluj – calificată la Jocurile Olimpice de la Paris

Mădălina Amăistroaie, legitimată și la CSU Cluj, s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris, în proba de tir cu arcul.
Mădălina este prima, și deocamdată, singura sportivă legitimată la un club din Cluj care și-a cîștigat biletul de participare la JO de la Paris. Este pentru prima dată cînd un sportiv din Cluj va concura în proba de tir cu arcul la Jocurile Olimpice.
Pentru a doua oară consecutiv, Mădălina Amăistroaie va reprezenta echipa olimpică a României în competițiile de tir cu arcul de la Jocurile Olimpice. Sportiva legitimată la CSM Suceava și CSU Cluj este antrenată de Viorel Habian. Ea mai reprezentat România și la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020.
Din Cluj mai este o sportivă calificată la JO, atleta Andrea Miklos, de la CSM București.
România are în acest moment 95 de sportivi (47 la feminin, 48 la masculin) calificați la JO de la Paris, care vor concura la 17 sporturi – la 17 sporturi: atletism, box, caiac-canoe, canotaj, ciclism (mountain-bike), gimnastică artistică, gimnastică ritmică, haltere, înot, judo, lupte (libere și greco-romane), polo (singurul sport de echipă cu mingea), scrimă, tenis de masă, tir cu arcul, triathlon, yachting.
Se estimează ca delegatia României să participe la JO din această vară cu aproximativ 100 de sportivi.
JO de la Paris vor avea loc în perioada 26 iulie – 11 august 2024.
Distribuie:

Postaţi un comentariu