Evenimentul care înfrumusețează o stradă din Cluj a ajuns la a opta ediție

A început Piața de flori altfel #8, evenimentul de tip street delivery care colorează timp de 4 zile unul dintre cele mai frumoase locuri din Cluj-Napoca.

Într-un cadru de poveste, 15 producători locali veniți din toată țara expun, aici, flori și plante deosebite: de la soiuri atipice de busuioc ori salvie, la floare de colț la ghiveci, petunii colorate, plante exotice, suculente sau cactuși. Ediția din acest an, organizată sub egida “Cea mai mică stradă, cea mai mare comunitate” și susținută de Raiffeisen Bank România, îi aduce împreună nu doar pe cei pasionați de flori sau horticultură, ci și pe cei dornici să redescopere frumusețea unui spațiu urban uitat. Comunitatea se unește pentru a revitaliza Strada Potaissa și a-i redărui farmecul, transformând-o într-un loc de poveste timp de 4 zile.

Ediția cu numărul 8 al Străzii Potaissa – Piața de flori altfel se desfășoară între 21 și 24 iunie 2024 în intervalul orar 10-23. Accesul a fost, este și va fi mereu liber pe Strada Potaissa pentru toată lumea.

RITMURI ECLECTICE PE STRADA POTAISSA

Fondatorii offradio.gr, unul dintre cele mai ascultate posturi de radio online din Europa și din lume, ajung în premieră să întâlnească publicul fidel din România și fac asta nu la un eveniment muzical, ci în mijlocul pieței de flori altfel. Publicul se va putea întâlni cu îndrăgiții greci sâmbătă și duminică. Se vor alătura, pentru a ne purta pe ritmuri eclectice la eveniment, și nume precum Digitalove, Ada Morar, Nidal, Timothy Kross, Patricia Labou, Henczman sau Midnight Snack.

Programul muzical este următorul:

Vineri – Digitalove 18:00 – 20:00 / Ada Morar – 20:30 – 21:30

Sâmbătă – Digitalove 14:00 – 17:00 / Offradio Takeover 17:00 – 20:00 / Nidal 21:00 – 21:45

Duminică –  Digitalove 14:00 – 17:00 / Offradio Takeover 17:00 – 20:00 / Timothy Kross 20:15 – 21:00 / Patricia Labou 21:15 – 22:15

Luni – 18:00 – 20:00 Digitalove / 20:15 -21:00 Henczman / Midnight Snack 21:15 – 22:15

CE ACTIVITĂȚI VOR FI, ÎN ACESTE ZILE, PE STRADA POTAISSA? 

Ca de obicei, pe clujeni îi așteaptă și un colț de relaxare în care vor putea savura liniștiți o cafea aromată sau o înghețată fresh, înconjurați de plante și voie bună. De asemenea, vor fi organizate ateliere de confecționare a bijuteriilor, unde creativitatea va fi la ea acasă, precum și sesiuni de tatuaje henna, oferind o experiență culturală unică pentru fiecare vizitator.

Strada Potaissa aduce în prim plan ideea de revitalizare a peisajului urban, cu discuții constructive în jurul acestui subiect. Duminică, 23 iunie, de la ora 14 discutăm despre cum spațiul public trebuie să capete valențe și funcționalități multiple, alături de inițiatorii unor evenimente devenite rețete de succes la Cluj-Napoca.

MASA BUNEI VECINĂTĂȚI

Duminică, 23 iunie, de la ora 9, începem ziua în cel mai fain mod posibil: Masa Bunei Vecinătăți. Vendorii ies din spatele standurilor, vizitatorii se alătură, iar atmosfera devine fermecătoare. Parcă mai mult ca oricând apare la orizont sentimentul de comunitate.

Fie că sunt fructe din propria grădină, o prăjitură pregătită cu drag în bucătăria de acasă, clătite delicioase cu dulceață de afine, zacuscă de vinete sau o limonadă cu sirop de soc,  toate își vor găsi loc la Masa Bunei Vecinătăți pe #StradaPotaissa.

Toată lumea e binevenită, cu condiția să aducă un preparat pe care să-l împartă cu ceilalți participanți.

 

Evenimentul este organizat de Asociația Daisler, care militează pentru accelerarea procesului de regenerare urbană prin evenimente culturale și creative precum Centrul Verde, Blue Monday sau festivalul Lights On, oferite mereu cu titlu gratuit publicului larg și realizat în colaborare cu Asociația Peisagiștilor din România – Filiala Nord-Vest.

Strada Potaissa este un eveniment prezentat pentru al doilea an la rând de Raiffeisen Bank, realizat cu sprijinul financiar al Primăriei Municipiului Cluj-Napoca, al Consiliului Local Cluj-Napoca și al Consiliului Județean Cluj.

Sponsorii Străzii Potaissa – Piața de flori altfel sunt Mercator Medical și Daisler Print House (ambii alături de eveniment încă de la prima ediție), Mercedes Benz by ATP Motors, Agrosel și Gazon Luna.

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu