Kit TR. Cum să urmărești ca un profesionist alegerile de la Universitatea „Babeș-Bolyai”

Aula Magna, sectorul privitorilor | Foto: Dan Bodea

Marți, 3 martie, are loc primul tur de scrutin, probabil și singurul, fiind doar doi candidați, pentru alegerea noului rector al Universității „Babeș-Bolyai”. Vineri, 28 februarie, de la ora 17.00, în Aula Magna va avea loc ultima dezbatere între cei doi candidați: teologul Ioan Chirilă și psihologul Daniel David.

Sunt multe voci autorizate care spun că aceasta este, de fapt, cea mai importantă funcție din oraș, iar nu cea de primar. Poate au dreptate. Poate nu. Oricum, rectorul celei mai mari universități din oraș nu poate fi decât un personaj-cheie al metropolei Transilvaniei, o figură de ale cărei decizii poate depinde viitorul urbei. Este doar a cincea persoană în ultimii 30 de ani care va ocupa această funcție, după chimistul Ionel Haiduc, filosoful Andrei Marga și istoricii Nicolae Bocșan și Ioan-Aurel Pop.

Acesta este contextul în care Transilvania Reporter v-a pregătit un pachet editorial, cu ajutorul căruia să urmăriți ca un profesionist alegerile pentru funcția de rector al Universității „Babeș-Bolyai”.

Am pus cap la cap ce vor candidații, ce vrea mediul de business și cel academic, am conturat un pic de context general, am adăugat informații utile legate de modul de desfășurare a alegerilor și asta a ieșit: [stextbox id=’custom’ caption=’Pachet editorial alegeri UBB ‘]

Un link scurt către toate articolele grupate pe acestă temă este acesta: https://transilvaniareporter.ro/alegeri-ubb/

 

Distribuie:

Nu există Comentarii

 1. Hadrian Aurelian says:

  Cand religia va inlocui stiinta, Clujul se va duce dracului sau in rai?

  In locul unui crestin raspund cu o intrebare la intrebare, legat de sfintirea si alungarea diavolilor cu aghiasma din Rectorat si Decanatele tuturor facultatilor, nu doar a celor teologice:

  Coridorul Rectorilor si Sala de sedinte va mentine actualele placi si fotografii cu oamenii de stiinta sau acestea vor fi inlocuite cu cele ale lui Isus si sfintilor parinti iudei?

  La cea mai importanta intalnire pentru alegerea Rectorului va rugam sa va referiti si sa clarificati urmatoarele cuvinte cheie: Dogmatism, Superstitie, Obscurantism, Ocultism, Ipocrizie, Impostura, Traditii-ritualuri arhaice si anacronice, Ignoranti-creduli-credinciosi….

  Va urmarim cu atentie si respect.

Postaţi un comentariu