Categoria: Marca Transilvania

Prinţul Charles cultivă o pajişte transilvană în Marea Britanie

Prinţul Charles cultivă o pajişte transilvană în Marea Britanie

Prinţul Charles al Marii Britanii este atât de îndrăgostit de Transilvania, încât a plantat o „Pajişte Transilvană” la Highgrove, reşedinţa sa din Gloucestershire. El a folosit pentru asta un amestec de seminţe cules în majoritate de la una din fânaţele aflate pe proprietăţile sale din Ardeal.…

Citeste mai departe ›
Încă un succes al Şcolii de la Cluj. Pictor premiat de Deutsche Bank şi  declarat “artistul anului 2014”

Încă un succes al Şcolii de la Cluj. Pictor premiat de Deutsche Bank şi declarat “artistul anului 2014”

Pictorul clujean Victor Man a fost premiat de Deutsche Bank Berlin şi declarat artistul anului 2014, iar această distincţie vine după ce alţi colegi ai săi aparţinând Şcolii de la Cluj au fost remarcaţi din noul val al artei din Est, iar lucrările lor au bătut recordurile la casele de licitaţii.…

Citeste mai departe ›
Farmec își redeschide magazinul de prezentare de lângă fabrică/ Foto: Dan Bodea

Brand story: Clujul are Farmec. Secretul unei poveşti de succes

Se întinde pe toate continentele, o întâlneşti în peste 30 de ţări. Japonia o iubeşte în mod special, iar la Budapesta s-a instalat într-un loc numai pentru ea, în centrul capitalei ungare.…

Citeste mai departe ›
Sursa foto: incomemagazine.ro

Afacere rară în România: primii bizoni americani, exportaţi din Transilvania

Un crescător de bizoni americani din Transilvania va exporta în această săptămână patru pui născuţi la ferma sa din comuna sibiană Marpod, în nordul Austriei, unde se află cea mai mare turmă de bizoni din Europa.…

Citeste mai departe ›
Teodor Tinca pregătește bocșa de lemn de fag,   care,   prin ardere lentă,   devine mangal de cea mai bună calitate/ Foto: Radu Hângănuț

FOTO Secretele cărbunelui de fag de pe tărâmul lui Dracula

Dacă faci o vizită pe tărâmul Contelui Dracula, în Pasul Tihuța, nu o să vezi niciodată vreun bucătar suflând sub grătare până la epuizare sau implorând cotletele de porc să se prăjească.…

Citeste mai departe ›
Barajul de la Mănăstirea și hidrocentrala pe care o deservește au fost construite de săteni,   cu banii grofului

Hidrocentralele Transilvaniei, reinstalate pe apa Sâmbetei

Într-o zi de luni, între orele 12 și 15, s-au vândut toate cele 14 microhidrocentrale scoase la licitație de statul român, din patru județe ardelene: Cluj, Bihor, Bistrița și Sălaj. Hidroelectrica a dat un comunicat entuziast: a luat 10, 599 milioane de euro pe ele, 750 de mii de euro bucata.…

Citeste mai departe ›
Cartea milionarului - Radu Clichici

Poveste despre cărți prețioase și fabuloasa aventură a unui autograf de Nobel

Urma să vină în oraș. Cel mai mare scriitor în viață. S-a dus zvonul printre cărturari, anticari, librari și studenți că Llosa nu dă autografe decât pe ultima carte, sau că nu dă autograf decât pe cărțile scoase de Humanitas, editura lui Liiceanu, cel care a contribuit la venirea lui în România.…

Citeste mai departe ›
Angajații „Plafar” aranjează pachetele/Foto: Dan Bodea

Ţinut în viaţă de clujeni, „Plafarul” ar putea intra pe mâinile polonezilor

Foarte multe din simbolurile Clujului au ajuns istorie sau se zbat pentru supravieţuire. Aşa s-a întâmplat cu fabrica de bere Ursus sau binecunoscuta fabrică Clujeana. Puţini ştiu însă că „Plafarul” este printre puţinele unităţi de stat din perioada comunistă care a supravieţuit economiei de piaţă şi care în prezent merge pe profit şi că supravieţuirea lui se datorează fabricii „Plafar” din Cluj şi ardelenilor inimoşi care lucrează aici.…

Citeste mai departe ›
Hermann Oberth

Scurtul zbor spre stele al Transilvaniei

Se spune că o ţară ajunge până la limita unde poate ea să-şi închipuie, până unde poate să viseze. Dacă privim peste România, vedem că visul de a zbura al românilor a fost aproape o obsesie, un dor împlinit şi plătit, dar un dor încheiat.…

Citeste mai departe ›
Marmura Transilvaniei,   îngropată în cimitir!

Marmura Transilvaniei, îngropată în cimitir!

La începutul secolului trecut, societăţi de exploatare a pietrei şi marmurei din Transilvania trimiteau piatră în Italia, Germania, Austria, Ungaria. Parlamentul din Budapesta, Domul din Milano, dar şi străzile Romei sunt pavate cu piatra Transilvaniei.…

Citeste mai departe ›