Prinţul Charles cultivă o pajişte transilvană în Marea Britanie

Peisaj cu flori de câmp de pe „moşia” Prinţului Charles de la Valea Zălanului/ Foto: Catherine Karnow

Prinţul Charles al Marii Britanii este atât de îndrăgostit de Transilvania, încât a plantat o „Pajişte Transilvană” la Highgrove, reşedinţa sa din Gloucestershire. El a folosit pentru asta un amestec de seminţe cules în majoritate de la una din fânaţele aflate pe proprietăţile sale din Ardeal.

Informaţia a fost dată publicităţii săptămâna trecută în cotidianul britanic Daily Mail de către Clive Aslet, un celebru jurnalist şi scriitor britanic, într-un articol intitulat „Românii? Ne-ar putea învăţa câte ceva, spune Prinţul Charles”.

Autorul a vizitat câteva dintre proprietăţile prinţului din Transilvania, alături de prinţ, şi s-a arătat încântat de ele:

„Viscri, unde Charles a cumpărat prima sa casă în 2006, pentru aproximativ 12.000 de lire sterline, încă arată ca un loc pe care Thomas Hardy l-ar găsi familiar”, scrie jurnalistul

El îl citează pe moştenitorul coroanei britanice spunând despre Transilvania:  „Peisajul este aproape ca în unele din acele poveşti pe care le citeai când erai copil. Oamenii tânjesc după acel rost al identităţii, al apartenenţei, al înţelesului”.

Întreg articolul îl puteţi citi aici.

Distribuie:

Postaţi un comentariu