Loredana Salanța, câștigătoarea concursului Top Model of The World, creează alături de sora sa, Cosmina, ținute pentru covorul roșu

Top Model Of the World

Este tânără, frumoasă, iar succesul său în domeniul modeling-ului a depășit de mult granițele țării. La aproape 23 de ani se poate lăuda cu reușite la care unele fete doar visează. La 17 ani a fost desemată cea mai frumoasă fată din România, această titulatură asigurându-i un bine meritat loc în concursul Miss World, care s-a desfășurat în Africa de Sud. Deși competiția nu a fost lipsită de peripeții, mai multor fete, printre care și ei, fiindu-le sustrase mai multe bunuri din hotelul în care au fost cazate, experiența a fost una de neuitat. Loredana Violeta Salanța, căci despre ea este vorba, a fost mezina competiției internaționale. Bistrițeanca și-a sărbătorit majoratul în cadrul celui mai important concurs de frumusețe din lume, clasându-se printre primele 20 de concurente.

Loredana Salanța,   Miss România în 2009

Loredana Salanța, Miss România în 2009

Loredana Salanța,   Top Model of The World

Loredana Salanța, Top Model of The World

„Câștigarea titlului Miss World Romania a fost o realizare personală, care mi-a adus multă bucurie și m-a făcut să îmi doresc mai mult în acest domeniu, urmând ca după un an să câstig un concurs internațional, Top Model of the World”, spune Loredana, singura româncă ce a obținut acest titlu, deși concursul este prezent în lumea fashion de mai bine de 20 de ani. În urma acestui eveniment, aparițiile sale au devenit tot mai dese. Loredana a susținut în 2011 campania „Românii sunt frumoși”, o campanie de schimbare a imaginii României pe internet. Inițiativa s-a bucurat de un real succes, fiind prima campanie de acest gen din lume și a câștigat argintul la „Cannes Lions” 2012. „Eu am încercat cu fiecare prilej pe care l-am avut să pun într-o lumină pozitivă imaginea țării noastre. Am luat parte la această campanie cu foarte mare drag, deoarece a fost o manifestare pentru promovarea României și de schimbare a percepției despre țara noastră pe internet, campanie care s-a bucurat de foarte mult succes. Eu am susținut această campanie prin sloganul „Românii sunt frumoși”. Am făcut o ședință foto în care purtam un tricou inscripționat cu acest mesaj. Am purtat tricoul „Românii sunt frumoși”, de asemenea, la multe evenimente internaționale, susținând și în acest fel faptul că suntem un popor frumos și cu foarte multe calități”, povestește Loredana.

978x0

În prezent tânără este studentă în anul IV la Facultatea de Drept din cadrul Universității Româno-Americane din București, dar nu renunță la visul său din copilărie: acela de a deveni actriță. În 2013 a fost invitată la mai multe evenimente din săptămâna Premiilor Oscar, unde a pășit pe covorul roșu alături de Al Pacino, Ben Affleck sau Quetin Tarantino, făcându-și astfel intrarea în lumea hollywoodiană. De asemenea, Loredana a fost imaginea Pierre Cardin, participând la multe evenimente alături de persoane cu renume, cum ar fi Lothar Matthus.

1466200_1491896307744296_2012029300127900042_n

The Sisters Boutique

După toată experiența acumulată în domeniu atât pe plan național, cât și pe plan internațional, a decis să rămână în țară și să pună în practică secretele pe care le-a descoperit atât pe podium, dar mai ales în culise. Astfel, împreună cu sora ei, Cosmina, a deschis un boutique online, intitulat sugestiv „The Sisters”, unde fetele își prezintă propriile creații, sub moto-ul „Feel special every day”. Site-ul va fi lansat oficial în aproximativ două săptămâni, dar până atunci fetele nu stau degeaba. Cele două surori își crează propriile vestimentații de câțiva ani, dar ideea de a-și lansa propriul brand s-a născut azi vară. „ Am creat multe rochii pentru evenimentele la care a participat sora mea. Noi am creat modelul, am ales materialele, iar rochiile au fost apreciate. Am decis să ne deschidem un boutique online și l-am numit «The Sisters», pentru că noi suntem mereu una lângă cealaltă și ne susținem. Ne sfătuim cu stiliști din afara țării, respectăm tendințele. Azi vară m-am împrietenit cu un editor de modă al unei reviste americane care îmi oferă din când în când sfaturi. Voi face și un curs de specialitate”, povestește Cosmina. Aceasta a absolvit Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării din Cluj-Napoca, secția Relații Publice. „Sunt PR-ul The Sisters, dar mă ocup cam de tot ce presupune creația ținutelor. Eu creez modelele, iar Loredana este imaginea brandului nostru”, spune Cosmina.

Cosmina Salanța

Cosmina Salanța

 „Frumusețea trebuie să se îmbine cu o personalitate frumoasă. Într-adevăr sunt imoprante standardele, dar atitudinea modelului trebuie să fie una plăcută. Dacă nu te porți frumos, degeaba ești frumoasă. Noi dorim să realizăm ținute în care toate fetele să se simtă speciale, fie că au dimensiuni standard sau nu. Pe site vom avea măsurile clasice, dar putem face și rochii la comandă. Nu ne-am gândit deocamdată să facem o colecție Plus Size, dar poate pe viitor o să facem. Noi putem crea orice rochie pe orice măsură dacă avem cereri. Scopul nostru este de a pune în valoare feminitatea și formele femeii și bineînțeles acela de a avea cliente fericite care să se simtă speciale atunci când îmbracă o rochie sau când poartă pantofi The Sisters”, susține Cosmina.

10904897_969839773043759_1785061547_n

Loredana a observat că pe plan internațional, începând din 2011, au început să fie promovate mai mult fetele cu forme, ceea ce în opinia e este foarte bine. „Eu cred că frumusețea stă în ochii privitorului. La noi este o adevărată isterie cu slăbitul. Nu se mai ține cont de faptul că sănătatea ar trebui să fie pe primul loc. Cu toate acestea, depinde mult de creatorii de modă. Cei mai importanți dintre aceștia, continuă însă să creeze pentru măsurile standard. Eu cred că trebuie să ne simțim bine în pielea noastră”, consideră aceasta. Loredana susține că nu i s-a apus niciodată că trebuie să slăbească. „Mă simt bine cu kilogramele mele. Am mâncat de sărbători de toate, poate chiar mai mult decât ar fi trebuit, dar nu m-am îngrășat deloc. Ceea ce doresc eu să transmit e altceva. Nu contează atât de mult kilogramele pe care le ai, ci felul în care te simți, atitudinea pe care o ai. Trebuie, mai mult decât orice să fii o persoană echilibrată”, spune ambasadoarea frumuseții din România.

The Sisters

The Sisters

10805725_1508819606066942_3369792498997093319_n

Vrea să devină actriță

În prezent, Loredana se concentrează asupra facultății, acesta fiind motivul pentru care a rămas în țară. „Vreau să termin cu bine facultatea. M-am străduit foarte mult. Am vrut să plec în Los Angeles pentru a cursurile unei facultăti de actorie, dar am decis să termin dreptul întâi, pentru că mi-ar fi greu să fac două facultăți în același timp”. Loredana a întâlnit în cadrul evenimentelor la care a participat nume mari din domeniul actoriei, persoane pe care le admiră mai ales din cauza caracterului frumos. „Marii actor de la Hollywood sunt umani, simpli și prietenoși. M-au impresinat. Am socializat puțin cu câțiva dintre aceștia, nu pot spune că ne-am împrietent”, povestește aceasta.

10616072_479515808851999_1971795599273369452_n

Ținutele create de cele două surori au fost purtate la evenimente extrem de importante, unde au primit un feedback pozitiv din partea designerilor: Top Model of the World 2014, Festivalul de Film de la Cannes, DeGrisogono Gala, AmfAR Gala,  Ischia Film Festival. „Am purtat prima ținută creată de noi la Top Model of The World. Am primit multe aprecieri și am continuat. Acum la toate evenimentele la care sunt invitată, fie că e vorba de un festival de film, fie că sunt membru în cadrul unui juriu, port ținute The Sisters”, spune Loredana. Aceasta participă mai mult la evenimente din afara țării, întrucât nu are niciun contract cu agențiile românești. În ultimul timp colaborează cel mai mult cu agenția Top Model of The World, care are sediul în Germania. „În ultimul timp nu am prea defilat, dar urmează să închei câteva contracte și voi fi din nou pe podium. În Germania am filmat mai multe reclame”, povestește aceasta.

Loredana alături de Miss Columbia

Loredana alături de Miss Columbia

Loredana mărturisește că misiunea de jurat nu e la fel de simplă precum pare. „În calitate de jurat am fost pusă într-o ipostază dificilă. Eram în juriul Top Model of the World, competiție ce s-a desfășurat în Egipt. Juriul era compus din nouă membri. La final, Columbia și Puerto Rico erau la egalitate. Eu eram deja pe scenă, pregătită să înmânez titlul câștigătoarei, dar s-a decis, în ultimul moment, că juriul trebuie să voteze din nou. Cei de la mese au votat, iar eu a trebuit să votez de pe scenă, astfel că votul meu nu a mai fost secret, fiinf totodată votul decisiv. A fost o decizie difcilă. Am ales Columbia, întrucât reprezentanta Columiei avea, pe lângă frumusețea fizică, o frumusețe interioară care se reflecta în toate acțiunile ei. Acest lucru contează. Nimeni nu caută o arogantă. Eu cred cu tărie că frumusețea vine din interior”, spune Loredana.

Distribuie:

Postaţi un comentariu