Cel mai mare dialog public din Cluj își schimbă locația din cauza condițiilor meteo: „Am activat planul de urgență”

Cel mai mare dialog public din Cluj care urma să aibă loc în această seară de la ora 19:30, în Piața Unirii din Cluj-Napoca își schimbă locația din cauza condițiilor meteo.

„Am activat planul de urgență. Cel mai mare dialog public din România, organizat în premieră la Cluj se va desfășura în cadrul Grand Hotel Italia. Am amenajat spațiul astfel încât să poată participa aproximativ 1.500 de persoane. Pentru cei care vor ajunge la ora 19:30 în Piața Unirii, neștiind că s-a schimbat locația vom pune la dispoziție mai multe autocare pentru a-i aduce la Grand Hotel Italia. De asemenea, la finalul evenimentului, cetățenii vor fi transportați în oraș. Era mai frumos să putem folosi Piața Unirii pentru acest eveniment, dar vom crea și aici toate condițiile pentru ca dialogul să se desfășoare în condiții optime”, a declarat pentru Transilvania Reporter, Daniel Matei, organizatorul evenimentului.

[stextbox id=”custom”] Cum ajungi la dialogul public despre viitorul Clujului ce are loc la Grand Italia Hotel?

• cu autobuzul 21 – stația Trifoiului dus
• cu autobuzele special pregătite în Piața Unirii (zona Continental), plecări între 18.30 și 19.30[/stextbox]

Clujenii sunt invitați să participe la cel mai mare dialog public din istoria orașului, care are ca subiect chiar viitorul comunității locale. Evenimentul, organizat de Impact Hub în cadrul Impact Festival se va desfășura după formatul World Cafe și este deschis tuturor celor care vor să se implice în a decide viitorul orașului.

Formatul World Cafe a fost folosit cu succes pentru generarea de idei și priorități de dezvoltare în zeci de țări de pe cinci continente, astfel de evenimente fiind organizate în orașe dintre cele mai diferite, precum Tokyo, Tel Aviv, Rio de Janeiro sau Boston.

Un moderator introduce subiectele de discuție și explică regulile. Participanții sunt invitați să ia loc la mese, să cunoască oameni noi, să înceapă conversațiile și vor avea ocazia să schimbe apoi masa și să descopere noi parteneri de dialog, În acest fel, dialogul participativ produce efecte din prima clipă, fiecare persoană implicată având ocazia să cunoască alți oameni interesați de subiectul în discuție și să descopere idei și abordări diverse. Toate conversațiile sunt capturate fizic, adică la sfârșitul evenimentului cei care participă își vor nota toate ideile pe o serie de template-uri pe care noi le punem la dispoziție. După eveniment ideile vor fi centralizate și făcute publice. Vor fi oferite participanților, publicului larg și autorităților pentru a înțelege care este viziunea cetățenilor vizavi de orașul în care trăiesc.

Impact Hub este organizația ce susține dezvoltarea antreprenorială a inițiativelor cu impact pozitiv în societate în cadrul unei comunități globale, oferind spații de lucru colaborative, programe de dezvoltare și incubare a afacerii, conferințe și evenimente precum și opțiuni de finanțare prin crowdfunding. Prezentă în București din 2012, organizația face parte din rețeaua globală Impact Hub cu prezențe fizice în peste 60 de orașe de pe 5 continente.

Distribuie:

Postaţi un comentariu