Categoria: Food&Drink

Cotlet de porc cu portocale și legume

Cotlet de porc cu portocale și legume

Cotlet de porc cu portocale și legume

Ingrediente pentru 4 persoane:

– 4 felii cotlet cu os

– 2 portocale

– 3-4 linguri făină, sare

– piper, cimbru

– 50 g unt

– 4 linguri ulei

– 400 g varză de Bruxxeles

– 4 morcovi.…

Citeste mai departe ›
Rețeta săptămânii: Prăjitura Opera

Rețeta săptămânii: Prăjitura Opera

Ingrediente: 

pentru foi: 

– 4 albușuri

– 50 g zahăr, 150 g zahăr pudră, un praf de sare

– 4 ouă întregi

-150 g făină de migdale

– 50 g făină albă

– 40 g unt topit

pentru crema de cafea:

– 4 gălbenușuri

– 100 g zahăr

– 60 ml lapte

– 200 g unt

– 1 linguriță cafea instant

pentru crema de ciocolată:

– 150 g ciocolată cu 50 % conținut minim de cacao

– 110 ml frișcă

– 1 lingură miere

– 50 g unt

pentru sirop:

– 150 ml cafea

– 1 linguriță zahăr, 1 linguriță lichior de cafea

pentru glazură: 

– 150 g ciocolată cu 50 % conținut minim de cacao

– 4-5 linguri ulei

Prepararea:  Pentru foi albușurile se bat spumă cu zahărul și cu sarea.…

Citeste mai departe ›
Reţeta de weekend: Ciorbă de varză (de post)

Reţeta de weekend: Ciorbă de varză (de post)

Ingrediente:

– 1 varză de mărime medie

– 1 ceapă mare

– 3 morcovi

– 1 felie groasă ţelină

– 1 ardei gras roşu

– 250 ml suc de roşii

– 1/2 linguriţa boabe de piper

– 2-3 crenguţe cimbru

– pătrunjel verde

20 ml.

Citeste mai departe ›
Tocaniță ardelenească cu mămăliguță

Tocaniță ardelenească cu mămăliguță

Ingrediente pentru 4 porții:

– 400 – 500 gr. carne de porc

– 1 ardei roșu

– 3 cepe

– 2 căței de usturoi

– 1 morcov

– 600 ml apă

– 1/2 linguriță sare

– 1/2 linguriță boia dulce

– 1/4 linguriță chimen

– 1/4 linguriță cimbru

– 1 ceașcă bulion

– 1 linguriță făină

– pătrunjel, piper

Preparea: carnea se taie cubulețe și se pune în tigaie/cratiță/ceaun cu 2 linguri de ulei.…

Citeste mai departe ›
Brioșe-trandafir cu mere 

Brioșe-trandafir cu mere 

Ingrediente pentru 10 bucăți

Pentru aluat:

– 150 gr. făină

– 100 gr. unt

– 50 gr zahăr pudră

– sare, apă rece

Pentru umplutură:

– 2 mere

– 3-4 linguri zeamă de lămâie

– 50 gr.…

Citeste mai departe ›
Supă de pui cu varză de Bruxelles

Supă de pui cu varză de Bruxelles

Ingrediente pentru 4 persoane:

– spatele, spinarea şi aripioarele unui pui

– 3 morcovi

– 1-2 rădăcini de pătrunjel

– 1-2 felii rădăcină de ţelină

– 2 cepe sau cca. 15 cm de praz

– 300 g varză de Bruxelles de dimensiuni mici

– 2 mâini de tăieţei

– sare, zeamă de lămâie.…

Citeste mai departe ›
Rețeta săptămânii: Langoș cu ciuperci

Rețeta săptămânii: Langoș cu ciuperci

Ingrediente pentru 8-10 bucăți:

– 400 gr. făină

– 200 gr. cartofi fierți

– 250 ml lapte

– 25 gr. drojdie, 1 gălbenuș, 1 lingură ulei, 1 linguriță sare, ½ linguriță zahăr

Pentru umplutură: 400 g ciuperci, 1 ceapă, 1 lingură pesmet, frunze de pătrunjel verde, ulei, sare, piper, ulei pentru prăjit.…

Citeste mai departe ›
Reţeta de weekend: Tartă cu struguri

Reţeta de weekend: Tartă cu struguri

Ingrediente pentru aluat:

– 125 g făină

– 125 g unt

– 50 gr. zahăr pudră

– 50 gr. amidon

– 1 ou, 1 gălbenuș de ou

Pentru umplutură:

-1 lingură gem de piersici

-100 g mascarpone

– 50 g iaurt natur

– 1 lingură zahăr pudră, 1 lingură amidon, 1 lingură miere, 1 ou, struguri albi și roșii, unt și făină pentru uns forma.

Citeste mai departe ›
Reţeta de wekend: Must cu hrean

Reţeta de wekend: Must cu hrean

Ingrediente:

– 50 litri must

– 1 kg hrean curățat și dat pe răzătoare

Prepararea: Se culeg strugurii și se zdrobesc în teasc, pentru a obține mustul, care se strecoară la final pentru a fi fără impurități.

Citeste mai departe ›
Rețeta săptămânii: Pâine de casă cu nuci

Rețeta săptămânii: Pâine de casă cu nuci

Ingrediente:

– 400 g făină neagră

– 100 g făină albă

– 270-300 ml apă călduță

– 20 g drojdie

– 120 g miez de nucă

– 1 lingură ulei de nuci (sau ulei de măsline)

– 2 linguri fulgi de cartofi

– 1 linguriță miere

– 1 linguriță sare, puțin rozmarin uscat.…

Citeste mai departe ›
Reţeta săptămânii: Cotlet secuiesc

Reţeta săptămânii: Cotlet secuiesc

Ingrediente pentru 4 persoane:

– 8 felii cotlet de porc

– 1 căpățână varză mai mică

– 3-4 roșii decojite sau 300 ml bulion

– sare, piper, făină

– 2 linguri oțet

– cimbru, mărar, untură, smântână pentru servit.

Citeste mai departe ›
Reţeta săptămânii: Piroşte

Reţeta săptămânii: Piroşte

Ingrediente
– 500 g făină albă
– 1 linguriţă de sare

– ½ cană de apă
– 200 g brânză de burduf


Pentru servire
– 1 ceapă
– 100 g slănină
– 50 gr.ca

Citeste mai departe ›