Coaceți o franzelă (din grâu de bună calitate), îndepărtați coaja și o rupeți în bucăți mari. Scufundați-le în lapte, apoi le prăjiți în ulei. Acoperiți cu miere și serviți. Aceasta este o rețeta romană „rețete lui Apicius”. …
Citeste mai departe ›Categoria: Food&Drink
Rețeta săptămânii: Ruladă de carne cu cașcaval, șuncă și ouă
Ingrediente:
– 700 g carne tocată (se poate folosi si carne de pui)
– 1 felie mare de pâine
– 1 ceapă, 1 ou, 3 cozi de usturoi verde, 1 linguriță boia dulce, 1 linguriță cimbrișor, sare, piper, 1 lingură muștar, puțină untură.…
Citeste mai departe ›Rețeta săptămânii: Budincă aperitiv cu ouă
Ingrediente pentru 5-8 persoane
– 5 ouă
– 300 ml smântână lichidă pentru gătit
– 5 felii de șuncă
-1 ardei, 1 ceapă verde, frunze de pătrunjel verde, sare, piper alb, puțin unt.…
Citeste mai departe ›Rețeta săptămânii: Salata iepuraşului
Ingrediente pentru 4-5 persoane:
– 800 g cartofi fierţi în coajă
– 2 fire ceapă verde, 1 ardei kapia mai mic
– 5 ouă fierte tari
– 3-4 castraveciori muraţi
– 150 g şuncă de pui
– 3 morcovi ma mari
Pentru sos:
– 1 ou întreg, 200 ml ulei, 1 linguriţă muştar, 200 ml smântână, 200 ml iaurt, 2-3 linguri hrean în oţet, 1 legătură mică pătrunjel verde sau mărar, sare, zeamă de lămâie, puţin zahăr, piper.…
Citeste mai departe ›„Ouă” glasate
Ingrediente:
– 200 g stafide
– 200 g alune
– 50 g ciocolată amăruie
– 200 g ciocolată albă
– 50 g unt, 80 g zahăr pudră
– 1 lingură gem de caise, cca.…
Citeste mai departe ›Friptură de miel umplut cu ciuperci
Ingrediente pentru 4 persoane:
– 800 g pulpă de miel
– 3-4 căței usturoi
– 100 g ciuperci
– frunze de pătrunjel verde, sare, piper, 1 lingură untură
Pentru garnitură:
– 200 g orez
– 150 g porumb din conservă
– sare, piper, 1 lingură zarzavat cu sare la borcan, 20 g unt, frunze de pătrunjel verde.…
Citeste mai departe ›Rețeta săptămânii: Pogăcele cu leurdă
Ingrediente pentru cca. 50-60 bucăţi:
– 650 gr. făină (200 gr. se poate și făină integrală)
– 200 g unt sau untură
– 2 ouă
– 2 linguriţe rase sare
– 1 linguriţă zahăr
– 2 linguriţe bicarbonat de sodiu
– 5-6 linguri smântână
– 20 fire de leurdă
– 2 linguri ulei
– 2 linguri smântână dulce
– seminţe de in, făină.…
Citeste mai departe ›Reteța săptămânii: Ciorbă de lobodă
Ingrediente pentru patru persoane:
– 2 legături de lobodă purpurie
– 2 legături de lobodă verzuie
– 2 felii piept de porc afumat
– 2 cepe verzi
– 1 usturoi verde
– 500 ml zer sau lapte bătut
– 1 lingură făină
– 2 ouă
– 1 lingură ulei
– sare, oțet, smântână pentru servit.…
Citeste mai departe ›Rețeta săptămânii: Piept primăvăratic de pui
Ingrediente pentru 4 persoane:
4-6-8 jumătăţi de piept de pui fără os (în funcţie de mărime)
– sare, piper
– 1 linguriţă ardei tocat cu sare
– 1 lingură leurdă tocată
– ½ linguriţă fulgi de chili
– 4-5 linguri ulei
– 1 lingură zeamă de lămâie
Ingrediente pentru umplutură:
– 200 g spanac proaspăt
– 250 g mozzarella în saramură
– 1 pumn roşii uscate conservate în ulei (3-4 bucăţi la 1 bucată de carne)
– 4-8 linguriţe mascarpone
– câteva linguriţe leurdă tocată
– 5-6 linguri ulei de măsline.…
Citeste mai departe ›Rețeta săptămânii: Felia dulce de duminică
Ingrediente pentru cremă:
– 1 budincă cu gust de vanilie
– 1 budincă cu gust de ciocolată
– 200 g zahăr
– 600 ml lapte
– 300 g unt
– miezul a 10 nuci
Ingrediente pentru foi:
– 9 ouă
– 9 linguri zahăr
– 50 ml ulei
– 9 linguri făină
– 1 plic praf de copt
– 1 lingură mac nemăcinat
– 2 linguri nucă măcinată
-1 lingură cacao
– 2 linguri lapte
– ciocolată rasă.…
Citeste mai departe ›Rețeta săptămânii: Pulpe de pui cu șampanie
Ingrediente pentru 4 persoane:
– 4 pulpe întregi,
– 50 grame unt
– 2 morcovi
– 1 ceapă
– 200 ml șampanie
– 300 ml smântână pentru gătit
– 1 gălbenuș de ou
– sare, piper.…
Citeste mai departe ›Rețeta săptămânii: Cremeș de casă
Ingrediente pentru o tavă de cca. 25×30 cm:
– 2 foi de cremeș
– 1 litru de lapte
– 10 gălbenușuri
– 50 grame făină
– 70 grame amidon
– 120 grame zahăr pudră
– 1 baton de vanilie
– 5 albușuri
– 150 g zahăr
– 10 grame gelatină
– 2-3 linguri petru presărat.…
Citeste mai departe ›