Categoria: Food&Drink

Rețeta săptămânii: Toast Roman,   un alt fel de dulce

Rețeta săptămânii: Toast Roman, un alt fel de dulce

Coaceți o franzelă (din grâu de bună calitate), îndepărtați coaja și o rupeți în bucăți mari. Scufundați-le în lapte, apoi le prăjiți în ulei. Acoperiți cu miere și serviți.  Aceasta este o rețeta romană „rețete lui Apicius”.  …

Citeste mai departe ›
Rețeta săptămânii: Ruladă de carne cu cașcaval,   șuncă și ouă

Rețeta săptămânii: Ruladă de carne cu cașcaval, șuncă și ouă

Ingrediente:

– 700 g carne tocată (se poate folosi si carne de pui)

– 1 felie mare de pâine

– 1 ceapă, 1 ou, 3 cozi de usturoi verde, 1 linguriță boia dulce, 1 linguriță cimbrișor, sare, piper, 1 lingură muștar, puțină untură.…

Citeste mai departe ›
Rețeta săptămânii: Budincă aperitiv cu ouă

Rețeta săptămânii: Budincă aperitiv cu ouă

Ingrediente pentru 5-8 persoane

– 5 ouă

– 300 ml smântână lichidă pentru gătit

– 5 felii de șuncă

-1 ardei, 1 ceapă verde, frunze de pătrunjel verde, sare, piper alb, puțin unt.…

Citeste mai departe ›
Rețeta săptămânii: Salata iepuraşului

Rețeta săptămânii: Salata iepuraşului

Ingrediente pentru 4-5 persoane:

– 800 g cartofi fierţi în coajă

– 2 fire ceapă verde, 1 ardei kapia mai mic

– 5 ouă fierte tari

– 3-4 castraveciori muraţi

– 150 g şuncă de pui

– 3 morcovi ma mari

Pentru sos:

– 1 ou întreg, 200 ml ulei, 1 linguriţă muştar, 200 ml smântână, 200 ml iaurt, 2-3 linguri hrean în oţet, 1 legătură mică pătrunjel verde sau mărar, sare, zeamă de lămâie, puţin zahăr, piper.…

Citeste mai departe ›
„Ouă” glasate

„Ouă” glasate

Ingrediente:

– 200 g stafide

– 200 g alune

– 50 g ciocolată amăruie

– 200 g ciocolată albă

– 50 g unt, 80 g zahăr pudră

– 1 lingură gem de caise, cca.…

Citeste mai departe ›
Friptură de miel umplut cu ciuperci

Friptură de miel umplut cu ciuperci

Ingrediente pentru 4 persoane:

– 800 g pulpă de miel

– 3-4 căței usturoi

– 100 g ciuperci

– frunze de pătrunjel verde, sare, piper, 1 lingură untură

Pentru garnitură:

– 200 g orez

– 150 g porumb din conservă

– sare, piper, 1 lingură zarzavat cu sare la borcan, 20 g unt, frunze de pătrunjel verde.…

Citeste mai departe ›
Pogăcele cu leurdă

Rețeta săptămânii: Pogăcele cu leurdă    

Ingrediente pentru cca. 50-60 bucăţi:

– 650 gr. făină (200 gr. se poate și făină integrală)

– 200 g unt sau untură

– 2 ouă

– 2 linguriţe rase sare

– 1 linguriţă zahăr

– 2 linguriţe bicarbonat de sodiu

– 5-6 linguri smântână

– 20 fire de leurdă

– 2 linguri ulei

– 2 linguri smântână dulce

– seminţe de in, făină.…

Citeste mai departe ›
Reteța săptămânii: Ciorbă de lobodă

Reteța săptămânii: Ciorbă de lobodă

Ingrediente pentru patru persoane:

– 2 legături de lobodă purpurie

– 2 legături de lobodă verzuie

– 2 felii piept de porc afumat

– 2 cepe verzi

– 1 usturoi verde

– 500 ml zer sau lapte bătut

– 1 lingură făină

– 2 ouă

– 1 lingură ulei

– sare, oțet, smântână pentru servit.…

Citeste mai departe ›
Rețeta săptămânii: Piept primăvăratic de pui

Rețeta săptămânii: Piept primăvăratic de pui

Ingrediente pentru 4 persoane:

4-6-8 jumătăţi de piept de pui fără os (în funcţie de mărime)

– sare, piper

– 1 linguriţă ardei tocat cu sare

– 1 lingură leurdă tocată

– ½ linguriţă fulgi de chili

– 4-5 linguri ulei

– 1 lingură zeamă de lămâie

Ingrediente pentru umplutură:

– 200 g spanac proaspăt

– 250 g mozzarella în saramură

– 1 pumn roşii uscate conservate în ulei (3-4 bucăţi la 1 bucată de carne)

– 4-8 linguriţe mascarpone

– câteva linguriţe leurdă tocată

– 5-6 linguri ulei de măsline.…

Citeste mai departe ›
Rețeta săptămânii: Felia dulce de duminică

Rețeta săptămânii: Felia dulce de duminică

Ingrediente pentru cremă: 

– 1 budincă cu gust de vanilie

– 1 budincă cu gust de ciocolată

– 200 g zahăr

– 600 ml lapte

– 300 g unt

– miezul a 10 nuci

Ingrediente pentru foi: 

– 9 ouă

– 9 linguri zahăr

– 50 ml ulei

– 9 linguri făină

– 1 plic praf de copt

– 1 lingură mac nemăcinat

– 2 linguri nucă măcinată

-1 lingură cacao

– 2 linguri lapte

– ciocolată rasă.…

Citeste mai departe ›
Rețeta săptămânii: Pulpe de pui cu șampanie

Rețeta săptămânii: Pulpe de pui cu șampanie

Ingrediente pentru 4 persoane:

– 4 pulpe întregi,

– 50 grame unt

– 2 morcovi

– 1 ceapă

– 200 ml șampanie

– 300 ml smântână pentru gătit

– 1 gălbenuș de ou

– sare, piper.…

Citeste mai departe ›
Rețeta săptămânii: Cremeș de casă

Rețeta săptămânii: Cremeș de casă

Ingrediente pentru o tavă de cca. 25×30 cm:

– 2 foi de  cremeș

– 1 litru de lapte

– 10 gălbenușuri

– 50 grame făină

– 70 grame amidon

– 120 grame zahăr pudră

– 1 baton de vanilie

– 5 albușuri

– 150 g zahăr

– 10 grame gelatină

– 2-3 linguri petru presărat.…

Citeste mai departe ›