Supă de pui cu varză de Bruxelles

Ingrediente pentru 4 persoane:

– spatele, spinarea şi aripioarele unui pui

– 3 morcovi

– 1-2 rădăcini de pătrunjel

– 1-2 felii rădăcină de ţelină

– 2 cepe sau cca. 15 cm de praz

– 300 g varză de Bruxelles de dimensiuni mici

– 2 mâini de tăieţei

– sare, zeamă de lămâie.

Prepararea: Părţile puiului se pun la fiert în apă rece. Când dă în clocot, se spumează, după care se adaugă pe rând ceapa, morcovii, pătrunjelul şi ţelina, toate tăiate după plac. După câteva minute se adaugă şi verzişoarele de Bruxelles lăsate întregi sau tăiate în două în funcţie de mărime. Se sărează şi se lasă la fiert până ce toate legumele se înmoaie. Atunci se adaugă tăieţeii zdrobiţi puţin, şi se mai fierbe 1-2 minute. Se potriveşte de sare şi se adaugă puţină zeamă de lămâie (nu se acreşte, se pune doar pentru a contrabalansa dulceaţa legumelor). Se scot bucăţile de pui, se scote carnea de pe oase şi se pun înapoi în supă. Se serveşte cu ardei iute.

Bucătăria Ardelenească: tradiție și bun gust

La revista revista „Bucătăria Ardelenească” se pot face abonamente prin Poșta Română, cod catalog 19164. Poate fi procurată și de la la chioșcurile de difuzare a presei din țară.


Publicitate

Postaţi un comentariu