Institutul Oncologic Prof. Dr. Ion Chiricuță din Cluj Napoca este centru de hematologie pentru boli rare

Clujul se ridică la standardele medicale ale marilor orașe europene prin furnizarea de servicii medicale de top, dedicate bolilor rare. Acest lucru reprezintă un salt înainte semnificativ pentru comunitatea locală, care beneficiază astfel de acces la o asistență medicală de ultimă oră.

De altfel, accesul la servicii de sănătate de înaltă calitate nu este un lux, ci este o necesitate fundamentală pentru îmbunătățirea calității vieții și a bunăstării cetățenilor.

 

Institutul Oncologic Prof. Dr. Ion Chiricuță din Cluj Napoca este o unitate medicală specializată, angajată să păstreze bunăstarea și să prioritizeze nevoile individuale ale fiecărui pacient.

Cu o grijă constantă pentru a oferi o bună îngrijire medicală, institutul funcționează la standarde înalte, asigurându-se că fiecare pacient primește atenția necesară și sprijin de specialitate.

Sub îndrumarea doamnei Dr. Ioana Codruța Rus, a doamnei Dr. Delia Dima, și a altor medici de excepție, acest institut oferă speranță la viață celor afectați de bolile rare.

Ce sunt bolile rare?

Bolile rare cuprind o gamă diversă de afecțiuni medicale, adesea caracterizate prin prevalența lor scăzută în populație. Aceste afecțiuni pot varia de la tulburări genetice la boli autoimune, fiecare prezentând propriul set de provocări pentru pacienți și familiile acestora.

În cadrul Institutului Oncologic Prof. Dr. Ion Chiricuță, bolile rare sunt abordate cu precizie și expertiză, asigurând un diagnostic precis, un tratament potrivit și o monitorizare cuprinzătoare.

Aici pot fi diagnosticate boli rare precum: Talasemia, Siclemia, Alte Hemoglobinopatii, Amiloidoza, Defectele enzimatice, Defectele de membrană,  Hemoglobinuria paroxistică nocturnă, Aplazia eritroidă, Anemia Fanconi, Sindromul Shwachman-Diamond, Hemocromatoza, Porfiria, Hemofilia A și B, boala Castelman și altele.

Diagnosticarea și monitorizarea bolilor rare

Diagnosticul unei boli rare necesită o înțelegere aprofundată atât a științei medicale, cât și a manifestărilor unice ale afecțiunii. Medicii de specialitate din cadrul Institutului clujean contribuie cu ani de experiență și cunoștințe specializate și folosesc tehnici de diagnostic de ultimă oră, pentru a identifica cu precizie bolile rare. De la tehnologii avansate de imagistică la testare genetică, pacienții beneficiază de un proces de diagnostic amănunțit și meticulos.

Tratamentul bolilor rare

Odată ce o boală rară este identificată, tratamentul eficient devine primordial.

La Institutul Oncologic Prof. Dr. Ion Chiricuță, planurile de tratament sunt adaptate fiecărui pacient în parte, ținând cont de nevoile specifice ale acestuia și de istoricul medical. Fie că este vorba de terapii noi, medicamente țintite sau măsuri de îngrijire de susținere, pacienții pot fi siguri că se află pe mâini bune.

Tratamentul nu este ultima etapă, ci este urmat de îngrijirea continuă prin monitorizare și sprijin constant. Îngrijirea ulterioară este esențială pentru gestionarea eficientă a bolilor rare, asigurând că pacienții și aparținătorii au parte de un nivel de viață îmbunătățit.

De asemenea, cercetarea și colaborarea în domeniul bolilor rare este foarte importantă pentru îmbunătățirea diagnosticului, tratamentului și gestionării acestora.

 

Echipa de la Institutul Oncologic Prof. Dr. Ion Chiricuță oferă servicii complete de urmărire, monitorizează îndeaproape pacienții și ajustează planurile de tratament după cum îi este necesar fiecăruia, pentru a optimiza rezultatele.

Pacienții și rudele acestora pot accesa cu încredere serviciile institutului programându-se telefonic în cadrul Secțiiei de Hematologie, la următoarele numere:

UTS: 0264 592 766,  Ambulator: 0264 431 605 orele 12-14, Birou Internări: 0264 598 606, Camera de gardă: 0264 592 641,  Asistente: 0264 233 749.

Insitutul se află în Cluj Napoca, pe Strada Republicii, nr. 34-36.

Aici, pacienții și aparținătorii au parte de informații medicale de încredere din surse de încredere, ceea ce le dă putere să ia decizii informate cu privire la sănătatea lor.

 

Institutul Oncologic Prof. Dr. Ion Chiricuță este un sprijin competent pentru cei care se confruntă cu provocările bolilor rare. Cu o echipă de experți dedicați și tehnologie modernă, acest institut oferă expertiză specializată și sprijin neclintit pacienților și familiilor acestora.

 

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu