”U” / Matematica îi ajută, jocul nu

Lemnaru îmbrățișează neputincios bara porții lui Gavrilaș, ”U” Cluj a terminat la egalitate cu Astra (0-0) și a făcut un pas important spre Liga a II-a / Foto: Dan Bodea

”U” Cluj și Astra au terminat la egalitate, scor 0-0, un meci capital pentru ”Șepcile roșii”, un meci care mai putea păstra vie speranța evitării retrogradării, dacă, fotbaliștii lui Adrian Falub ar fi reușit să fructifice măcar una din numeroasele ocazii de gol pe care și le-au creat. Mai ofensivi ca niciodată în acest campionat alb-negrii puteau înscrie încă din minutul 6, dar reluarea cu capul a lui Vlad Morar a trecut pe lângă poarta lui Gavrilaș.

Nu e mai puțin adevărat că nici astralii nu au venit în plimbare până la Cluj. Oaspeții au fost ”răi”, bătăioși, și nu au ezitat să creeze panică în careul lui Veselovsky ori de câte ori au avut ocazia. Din nou Morara a ratat o bună oportunitate ppentru ”U”, în minutul 22, dar minegea s-a încăpățânat să ocolească poarta Astrei.

Viveiros (min. 25) și iar Morar (min. 26) și-au încercat forța șuturilor, tot fără succes și prima repriză s-a terminat așa cum a început, 0-0. La pauză, Adrian Falub a mai aruncat în luptă un atacant, pe Mengolo, dar imediat după reluare a fost obligat să-l înlocuiască și pe Veselovsky, acesta din urmă suferind o comoție cerebrală.

Alibec și Morar au semnat primele ocazii ale părții secunde de joc. Oaspeții au avut câteva minute foarte bune, dar nici Spătaru, nici Alibec nu au reușit să-l învingă pe înlocuitorul lui Veselovsky, Emilian Dolha. Ultima ocazie au avut-o tot clujenii, în minutul 93, când Munteanu a reluat pe spate, cu capul, dar Gavrilaș a reținut în doi timpi.

Înfruntarea s-a terminat 0-0 și nu ajută pe niciuna dintre combatante. ”U” avea nevoie de victorie pentru a rămâne efectiv în cursa pentru salvare, în vreme ce Astra avea nevoie de toate cele 3 puncte pentru a prinde podiumul Ligii 1. “Am demonstrat că putem juca de la egal la egal cu echipele mari ale campionatului, iar dacă este să retrogradăm, măcar o facem cu capul sus. Ne-am dorit victoria, ştiam că doar o victorie ne mai ţine în viaţă, dar nu am reuşit. Din fericire matematic încă există posibilitatea să ne salvăm, iar atâta timp cât avem o şansă, cât de mică, noi ne-o vom juca până la capăt”, a declarat Adrian Falub.

Matematica încă îi ajută pe alb-negrii, dar jocul dezordonat, pasele fără destinatar și mai presus de toate, lipsa eficienței, sunt principalii factori care au dus Universitatea la 90 de minute distanță de Liga a II-a.

Distribuie:

Postaţi un comentariu