Pe urmele lui Big Ghiță. Tudor Șomăcescu de la U-BT va evolua în 2021 la echipa liceului Sierra Canyon din Los Angeles

Sursa foto: u-bt.ro

Tudor Șomăcescu este văzut drept unul dintre cei mai de perspectivă baschetbaliști juniori din România. De abia a împlinit 15 ani și se află în lotul formației de seniori de la U-Banca Transilvania. În competițiile de juniori, Tudor a fost ales de cinci ori în echipa ideală. La categoria U14 a ieșit cel mai bun marcator și a câștigat medaliile de aur, fiind inclus în echipa ideală a turneului național.

A cucerit o medalie de aur și la U16, fiind curtat de numeroase academii de baschet din Europa. În actuala stagiune, sportivul născut la Târgu Jiu a decis să rămână la Cluj-Napoca, orașul pe care l-a descoperit în urmă cu trei ani. Însă, conform site-ului oficial al clubului clujean, anul 2021 va oferi o schimbare majoră în viața lui Șomăcescu. Fundașul va continua peste ocean, la liceul Sierra Canyon din Los Angeles, California.

„Totul a început cu visul meu american. De foarte mult timp mi-am dorit să fac pasul spre Statele Unite și acum am ocazia să merg la un liceu de top, unde simt că o să pot să evoluez din punct de vedere baschetbalistic, dar și academic. Pe cei de la Sierra Canyon îi urmăresc de ceva vreme.

Este unul din liceele mele preferate din State. Sunt printre favoriții la câștigarea campionatului național și este unul din liceele unde totul se întâmplă la cele mai înalte standarde. Mă refer aici la școală, baschet, profesori, antrenori, jucători”, a povestit Tudor Șomăcescu, pentru sursa citată.

Sportivul este convins că alegerea pe care a făcut-o reprezintă o mare provocare pe mai multe lanuri, nu doar în baschet. Tudor știe că acest pas îl obligă să demonstreze că poate să facă față și poate să ajungă la cel mai înalt nivel. Practic să devină al doilea român, după Ghiță Mureșan, care să evolueze printre cei mai buni jucători din lume.

„Cu siguranță acest pas este unul dintre cei mai importanți din viața mea și sunt sigur că îmi va schimba complet viața pe plan sportiv și academic. Cei de la Sierra Canyon mi-au transmis în primul rând încredere și siguranță că pot să evoluez atât ca jucător profesionist, cât și ca elev și mai departe ca student la cel mai înalt nivel.

Îmi doresc enorm de mult să devin al doilea român care joacă în NBA și o să fac tot posibilul să reușesc. Vreau să ajung cea mai bună versiune a mea ca baschetbalist, dar și ca persoană. Iar pentru a îndeplini aceste lucruri, trebuie să rămân cu picioarele pe pământ, să am grijă de sănătatea mea și să muncesc tot mai mult pe zi ce trece”, a mai spus Șomăncescu, într-un interviu acordat site-ului u-bt.ro.

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu