Mușchi și spectacol la Campionatul Național de Culturism de la Bistrița

Președintele Federației Române de Culturism și Fitness , Gabriel Toncean (al patrulea, de la stânga la dreapta), alături de căștigătorii categoriei 70 de kg la Culturism Seniori

Preț de un weekend Bistrița a fost capitala  mușchilor, culturiști din toată țara întrecându-se în orașul lui Dracula pentru titlurile naționale puse în joc. Sportivii au concurat la șapte discipline , cei mai în formă fiind de departe culturiștii clujeni și cei băimăreni, care au terminat competiția cu câte 7 medalii.

130 de sportivi din toată țara au luat cu asalt Sala Polivalentă din Bistrița, cu obiectivul declarat de a pleca acasă cu cât mai multe medalii și cu satisfacția de a fi printre cei mai prolifici culturiști ai României.

Susținuți din tribune de prieteni, familii și câțiva fani bistrițeni ai culturismului, sportivii au concurat la categoriile culturism clasic (seniori si senioare), fitness (seniori și senioare), bodyfitness senioare, bodybuilding seniori și proba care a ridicat în picioare bărbații din tribune, Bikini senioare.

Concursul disputat la Bistrița a fost unul de o înaltă calitate, alături de sportivi tineri făcându-și loc și culturiști consacrați la nivel internațional, cum este cazul lui Nicolae Cristea, campion național la bodybuilding de 11 ori și campion balcanic la aceași disciplină, sau al Florinei Cernat, triplă campionă mondială la juniori.

Andrea Mihali și Liviu Varga au reprezentat la acest campionat Clubul Sportiv Municipal Bistrița. Cei doi bistrițeni au evoulat la categoria bikini fitness respectiv bodybuilding clasic, Liviu Varga câștigând medalia de argint la categoria 168 de centimetri.

Per-ansamblu, competiția a fost dominată de sportivii clujeni (7 medalii de aur), băimăreni (7 medalii de aur) și bucureșteni (4 medalii de aur).

Clujeanca Bianca Mic (în centru),   căștigătoare a două medalii de aur la Campionatul Național de culturism și fitness din Bistrița

Clujeanca Bianca Mic (în centru), căștigătoare a două medalii de aur la Campionatul Național de culturism și fitness din Bistrița

Bianca Mic, sportivă legitimată la CSU Cluj, a reușit să-și adjudece și la această ediție titlul național la Culturism Senioare, categoria open, alături de medalia de aur la culturism senioare-perechi. Clujeanca, multiplă medaliată la nivel național, se pregătește de cinci ani de zile, aflându-se într-o formă fizică de invidiat, motiv pentru care se gândește să facă pasul spre concursurile internaționale: „Concurența a fost mai bună ca în anii trecuți când am căștigat trei medalii, pentru că au fost trei categorii. Acum am două. De cinci ani mă antrenez pentru performanță, cu antrenamente zilnice și cu o alimentație foarte strictă, care e 80 %. Mă antrenez alături de soțul meu, fără de care nu aș fi reușit. Pe viitor o să particip și la concursuri internaționale, unde e nevoie de și mai multă muncă, de ambiție și de bună-voință”, a declarat sportiva clujeancă.

Gabriel Toncean, fost culturist și actualul președinte al Federației Române de Culturism și Fitness s-a declarat pe deplin mulțumit de calitatea competiției desfășurate în Bistrița: „ Se vede un progres remarcabil față de competițiile anterioare. Acești sportivi pot face față și la nivel internațional și ne bucurăm să vedem că numărul participanților crește de la an la an”, a spus el.

În continuare, Transilvania Reporter vă prezintă medaliații cu aur ai fiecărie categorii de concurs de la Campionatul Național de Culturism și Fitness- Bistrița 2013.

 

Culturism Seniori

categoria 65 kg: Farcaș Bogdan Ioan (Baia Mare)

– categoria 70 kg: Cozma Ovidu (Baia Mare)

– categoria 80 kg: Cristian Berciu (Cluj-Napoca)

– categoria 85 kg: Grad Nicolae (Baia Mare)

– categoria 90 kg:Manea Marcel (Sibiu)

– categoria 100 kg: Forgaci Horațiu (Reghin)

– categoria +100 kg: Berbecar Florin (Gherla)

Culturism senioare

-open: Mic Bianca (Cluj-Napoca)

– open perechi: Bianca Mic & Cristian Berciu (Cluj-Napoca)

Fitness senioare

– categoria 163 cm: Moldovan Iulia (Baia Mare)

– categoria +163 cm: Minerie Cristina (Baia Mare)

Fitness Seniori

Șindelaru Razvan (Bacău)

Bodybuilding senioare

– categoria 158 cm: Chiriță Cristina (Constanța)

– categoria 163 cm: Florina Cernat (București)

– categoria 168 cm: Alexandra Oiegaș (Baia Mare)

– categoria +168 cm: Nadina Bot (Cluj-Napoca)

Bikini senioare

categoria 158 cm: Anamaria Mărginean (Cluj-Napoca)

– categoria 163 cm: Andrea Sandici (Timișoara)

– categoria 168 cm: Diana Pivniceru (Constanța)

– categoria +168 cm: Anca Șomcutean (Baia Mare)

Bodybuilding clasic Seniori

– categoria168 cm: Vălceanu Sorin (Buzău)

– categoria 171 cm: Nicolae Cristea (București)

– categoria 175 cm: Răzvan Toma (București)

– categoria 180 cm: Marius Cârlan (București)

– categoria +180 cm: Ionuț Grigoraș (Iași)

Distribuie:

Postaţi un comentariu