Misiune îndeplinită. U-BT a trecut de Steaua în Cupa României, urmează duelul din Liga Națională (Foto)

Foto: Dan Bodea

U-BT Cluj-Napoca a câștigat și returul cu Steaua București 97-92 și s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei României la baschet masculin. Rezultatul confirmă forma excelentă a trupei lui Mihai Silvășan din acest început de sezon.

În Sala Sporturilor „Horia Demian” disputa a fost echilibrată mai ales în prima parte a ei. Steaua a început tare meciul și avea un avantaj de 10 puncte la capătul primei secvențe de joc (21-32). Alb-negrii au reacționat bine și până la pauza mare au egalat situația pe tabelă (47-47).

În repriza a doua U-BT nu a mai insistat pe jocul experimental. A evoluat la capacitatea ei maximă și rezultatele s-au văzut imediat. Cu 10 minute înaintea ultimei sirene campioana României era deja la conducere (73-62), iar evoluția din ultimul parțial a fost una în care a știut să conserve avantajul.

S-a încheiat 97-92 și cele două echipe așteaptă acum înfruntarea de la sfârșitul săptămânii din prima etapă a noului campionat al Ligii Naționale de Baschet Masculin.

Elijah Stewart a fost cel mai bun om al meciului cu 22 de puncte, 6 recuperări și 5 pase decisive pentru U-BT. Luca Colceag a marcat 14 puncte, Patrick Richard 13 puncte și 6 pase decisive, Karel Guzman 12 puncte, 6 recuperări și 3 intercepții și Andrija Stipanovic și Ștefan Bircevic 11 puncte fiecare.

Distribuie:

Postaţi un comentariu