„Intermediari” ai FC Universitatea Cluj încearcă să-i facă strategia lui Eric Linkar. Despre insolvență nu poate fi vorba

Foto: Dan Bodea

Antrenorul Universității Cluj a susținut o conferință de presă în care a vorbit despre presiunile la care a fost supus în cele patru luni de când a preluat echipa. Eric Linkar a povestit momente incredibile, în care persoane pe care le numește „intermediari” au încercat să intervină în activitatea clubului.

Referitor la zvonurile referitoare a deschiderea procedurii de insolvență, oficiali ai clubului susțin că informația „este o intoxicare de presă” și că în acest moment nu se pune problema ca FC Universitatea Cluj să ceară intrarea în insolvență.

Eric Linkar: „La meciul cu Poli cineva urma să intre pe teren!”
Antrenorul Eric Linkar nu are liniște la ”U”. Contestat de o parte a suporterilor pentru selecția jucătorilor pe care i-a achiziționat, mulți dintre ei foști elevi ai tehnicianului la Turris Turnu Măgurele. În perioada de pregătire rezultatele nu au fost cele dorite de fani, iar Linkar a dezvăluit un episod incredibil pus la cale de intermediari ai clubului.

„După meciul cu Poli Timișoara (din prima etapă a noului sezon – n.a.), am fost șocat să aflu, cineva mi-a zis în felul următor și astea nu sunt situații așa de pe altă planetă. În minutul 85-86, dacă scorul era 0-0, cineva trebuia să intre pe teren și să creeze probleme pentru club, haos, nebunie. Doar că aceeași persoană care trebuia să intre pe teren a spus așa: ’în minutul 30 era 3-0, ce mai era de făcut?’ Era 3-0, asta e!

Eu vreau doar să trag anumite semnale. Cel mai ușor lucru este să-ți iei bagajul, să pleci. Îmi doresc ca toți oamenii, și cei care sunt, și cei care nu sunt în club, să-și dorească același lucru – binele echipei și al clubului! Această situație a fost surprinzătoare și inexplicabilă. Au fost și alte situații în aceste luni de când am venit la Universitatea.

Am primit telefoane de la intermediari ai clubului care mi-au spus că am făcut o greșeală că i-am propus lui Gabriel Giurgiu postul de director sportiv. Au venit oameni la mine să-mi spună să pun un antrenor cu portarii…pe X. Măi oameni buni staff-ul mi-l aleg eu, altfel mă dau singur afară”, a dezvăluit Eric Linkar.

”Mi-au transmis unii să am grijă”
”La un moment dat am anunțat conducerea de această situație, dar nu conducerea trebuie să rezolve această situație, ci eu, că pe mine m-au sunat. Iar eu nu accept astfel de sugestii. Eu nu sunt genul acesta de antrenor. Poate au fost alții înaintea mea care nu puteau să spună anumite lucruri, eu vreau să fiu transparent, nu vreau să ascund nimic. Și repet, nu m-a sunat cineva, direct, din conducere, au fost intermediari.

Nu vreau să intru în detalii, dar le-am răspuns intermediarilor că eu nu vreau să discut cu conducerea clubului despre astfel de lucruri. Mi-au zis unii ai grijă la acela, la acela, dar eu am grijă doar de mine, nu mă interesează lucrurile astea. Eu nu vreau să vorbesc despre astea după ce nu voi mai fi la Cluj, ar însemna că n-am avut bărbăție”, a adăugat Linkar.

Ce i-a reproșat juristului clubului, Marcel Lăzăreanu
Tehnicianul care a readus-o pe Universitatea Cluj, cel puțin momentan, în lupta pentru accederea în play-off-ul ligii a doua s-a declarat siderat de intervenția juristului clubului, fostul jucător al Universității Cluj, Marcel Lăzăreanu, care i-ar fi reproșat că echipa nu este bine pregătită fizic.

”Nu mi se pare normal ca avocatul clubului să-mi spună ca am făcut echipa pe prietenii. Eu nu fac așa ceva. Sunt unii care au anumite supărări, dar nu e problema mea. Să-mi spui că echipa nu e pregătită fizic… Serios? Această echipă nu trage de timp, jucătorii nu se târăsc pe jos, nu acuză crampe și alte probleme de genul acesta.

Eu îmi urmăresc interesul meu și al clubului, iar interesul este ca echipa să se califice în primul rând în play-off. După aceea urmează bătălia pentru promovarea în Liga 1. Dar vreau să lămurim încă un aspect. În cele 3-4 luni de când sunt la Universitatea nu mi s-a ordonat să fac ceva, că eu nu fac. Mi s-au transmis doar niște sugestii”, a punctat Linkar.

Despre buget și salarii. Nu există datorii către actualii jucători
Pe fondul apariției zvonurilor că ”U” Cluj ar urma să intre în procedură de insolvență, antrenorul grupării de pe Cluj Arena a lămurit și situația bugetului și a salariilor jucătorilor.

”Despre buget. Nu suntem noi singurii care avem un buget bun. Sunt 7-8 echipe care au același buget. Nu e cel mai mare, nu e cel mai mic. Și toate echipele astea ne luptăm pentru același obiectiv, accederea în play-off. Despre salarii. Acestea sunt cât de cât obiective și pentru liga a doua.

Eu îmi doresc ca jucătorii mei să fie foarte motivați, să aibă atitudine și să facă puncte. Acesta este cel mai important lucru și vreau să se înțeleagă că aici, pentru rezultate, eu sunt cel responsabil, eu sunt cel ce poate fi înjurat, pentru că eu mi-am ales lotul”, a mai spus Linkar.

În acest moment FC Universitatea Cluj are un buget lunar de salarii, pentru jucători și staff, de aproximativ 80.000 de euro, aproximativ 1.000.000 de euro anual. Surse demne de încredere ne-au precizat că în acest moment nu există datorii către ”partea sportivă” (jucători și antrenori) și că nu se pune problema cererii de intrare în insolvență a clubului.

Distribuie:

Postaţi un comentariu