CFR Cluj a ieșit din Cupa României. O execuție excepțională a făcut diferența

Foto: Dan Bodea

CFR Cluj și Universitatea Craiova au reeditat, joi, duelul din Supercupa României, de această dată în Cupă. Victoria a revenit oltenilor, grație reușitei magnifice a lui Lyes Houri din minutul 63.

Dintre jucătorii obișnuiți să apară în prima formulă, doar Ciprian Deac a fost aruncat în luptă de antrenorul Dan Petrescu. Echipa a fost completată cu jucători de la echipa a doua și cei care au prins mai puține minute, sau deloc, în actualul sezon.

Nici gazdele nu au început întâlnirea în formula de bază. Astfel, a rezultat un meci încrâncenat, fără oportunități foarte mari de gol. În minutul 21 Baiaram a înscris cu capul din 6 metri, dar golul a fost anulat corect pentru o poziție de ofsaid a jucătorului oltean.

Unica reușită a meciului a purtat semnătura lui Lyes Houri. Francezul de 25 de ani a înscris un gol senzațional printr-un șut de la 25 de metri care a făcut inutil plonjonul lui Figueredo.

La finalul partidei Dan Petrescu și-a vărsat frustrarea pe organizatorii Cupei României. Tehnicianul CFR-ului este nemulțumit de modul în care a fost efectuată tragerea la sorți și pentru că celelalte echipe importante din Liga 1 au întâlnit adversari din eșaloanele inferioare.

La finalul partidei, Dan Petrescu s-a plâns de tragerea la sorți, având în vedere că a întâlnit în primul rând chiar deținătoarea trofeului, dar și de numeroasele probleme de lot cu care se confruntă.

„În primul rând, tragerea la sorți. Ca de obicei, a fost incredibilă. Celelalte echipe din față au jucat cu Divizia C. Cei care fac Cupa României să se gândească puțin sau măcar să fie o tragere la sorți neutră, dar noi să nu fim capi de serie la Cupă și să venim la Craiova… asta este situația.

Am venit cu jucătorii cu care am venit. Cred că jucătorii au dat tot, au fost foarte organizați, n-am ce să le reproșez, și-au dat viața. Am avut o zi să organizez acest meci. Pe Gondiu și Dusan Celar i-am antrenat două zile, dar asta este situația. Suntem într-o situația foarte grea.

Avem patru atacanți care nu joacă, dar au încercat băieții. Gondiu a venit după 7 zile, fiind răcit, iar Dusan n-are niciun meci în picioare. Ceilalți au încercat, dar chiar și așa a fost un meci fără multe ocazii, iar pe final puteam să egalăm. Echipa mai bună a câștigat și merita să meargă mai departe”, a declarat Dan Petrescu.

Distribuie:

Postaţi un comentariu