Baschet / Unsprezece jucători, la reunirea lui U-BT

Michael Southall va evolua din viitorul campionat la U-BT, după nouă sezoane petrecute în Europa

Vacanţa de vară a luat sfârşit pentru baschetbaliştii de la U-BT Cluj. La prima acţiune a antrenorilor Dorin Pintea şi Paul Chetreanu s-au prezentat 11 jucători, cinci dintre aceştia fiind juniori. Dintre noile vedete ale grupării ardelene s-au remarcat americanii Sean Barnette, revenit la echipa clujeană și Michael Southall, baschetbalist crescut de Louisiana Fafayette.

Southall are 32 de ani şi evoluează de nouă sezoane în Europa. „Am primit această oportunitate de a juca aici şi, după ce m-am sfătuit şi cu agentul meu, am decis că este cea mai bună opţiune pentru mine. Încă nu știu nimic despre liga de baschet din România, dar pentru mine este o şansă să evolueaz în acest campionat și în EuroChallenge Cup”, a declarat Southall.

Despre obiectivele echipei, antrenorul Dorin Pintea a spus că în viitorul sezon îşi doreşte ca echipa clujeană să evolueze în progresie faţă de precedentul campionat. „Ne dorim să ne clasăm cât mai sus, să avem un parcurs bun în campionat şi în Eurochallenge Cup și să evoluăm în aşa fel încât să putem spune că am făcut un pas înainte anul acesta. Am păstrat jucătorii cu experiență, dar  am adus şi alţi jucători ca să îmbunătăţim jocul. Anul acesta speram ca şi juniorii pe care i-am adus lângă echipa mare să ne ajute”, a spus Pintea.

Distribuie:

Postaţi un comentariu