Service special pentru adaptarea autoturismelor persoanelor cu handicap

140 de persoane cu dizabilităţi din judeţele Satu Mare şi Maramureş vor beneficia de cursurile de formare profesională ce vor fi derulate prin intermediul proiectului denumit “Adaptabilitate – Şansa la o viaţă activă“. Finanţat prin Programul Operaţional Sectorial – Dezvoltarea Resurselor Umane, proiectul se desăşoară la nivelul Regiunii de Nord Vest în judeţele Satu Mare şi Maramureş.

Partenerii proiectului – Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Satu Mare, Asociaţia Profesională Neguvernamentală de Asistenţă Socială şi Asociaţia Centrul de Cercetare şi Formare a Universităţii de Nord Baia Mare, cu prilejul lansării organizate vineri, 9 august, la Satu Mare, au vorbit despre obiectivele generale şi specifice ale proiectului, grupul ţintă, activităţile propriu zise şi rezultatele urmărite.

Mariana Dragoş, din partea DGASPC Satu Mare, în calitate de coordonator de proiect, şi Bianca Pricop Sălăgean – din partea ASSOC, în calitate de manager proiect, au arătat că obiectivul principal constă în promovarea unui pachet de măsuri eficiente pentru creşterea capacităţii de ocupare a forţei de muncă a unui grup ţintă alcătuit din 140 de persoane cu handicap din Satu Mare şi Maramueş.

În urma selecţiei, urmând ca acestea să urmeze cursuri de calificare, iar ulterior vor fi sprijinite în vederea găsirii unui loc de muncă. Obiectivele majore ale proiectului constau în înfiinţarea unui centru de accesibilizare şi adaptare a autoturismelor pentru persoane cu handicap, precum şi autorizarea unei şcoli de şoferi care să poată fi urmată de persoanele cu dizabilităţi.

În ceea ce priveşte rezultatele urmărite prin derularea proiectului au fost menţionate instruirea unui număr de 140 de persoane cu handicap, angajarea a cel puţin trei în termen de şase luni, organizarea a două burse a locurilor de muncă, realizarea uni centru de accesibilizare şi adaptare, dotat şi acreditat, adaptarea unui autovehicul pentru persoanele cu dizabilităţi fizice, sprijinirea a zece persoane pentru obţinerea permisului de conducere. Valoarea totală a proiectului este de 1, 8 milioane lei, din care contribuţia DGASPC este de 2%.

Distribuie:

Postaţi un comentariu