Seară pozitivă cu supereroii Sătmarului. Cum să te autoeduci pentru succes

Supereroii Sătmarului și-au dat întâlnire marți seara pentru a-și depăna poveștile.  Povești, spun ei, care pot inspira comunitatea pentru a face schimbări pozitive. Astfel, Satu Mare s-a alăturat oraşelor Cluj Napoca şi Iaşi pentru a promova oamenii cu capacităţii , , supranaturale” şi a da un plus de culoare oraşului prin astfel de workshop-uri.

 Puterea exemplului pozitiv

Asociația “Schimbare Pozitivă“ din Cluj-Napoca a organizat, marți seara, la sediul Asociației Consult Scolari din Satu Mare, o întâlnire la care au participat zece sătmăreni dornici să schimbe lumea prin puterea exemplului personal.

Tema lunii iulie, „Sunt un supererou“, a fost propusă de Mirela Iank, psiholog și trainer la Asociația Consult Școlari Satu Mare. Aceasta a fost ghidul participanților într-o călătorie în lumea lui Superman, Winnetou sau Harap Alb.  Scopul acestui proiect, susține Mirela Iank, este de a oferi un cadru de întâlnire şi împărtăşire de informaţii şi experienţă, discuţii pe tematici bine definite, conduse de oameni care au experienţă de viaţă şi care pot inspira pentru a face schimbări pozitive. Oricine îşi dorește să vorbească la o , , Seară Pozitivă” şi crede că are ceva de împărtăşit poate să o facă.

Întâlnirile din Satu Mare sunt coordonate de Delia Danea, psiholog și trainer – Programe de Dezvoltare Personală, iar temele și invitații sunt anunțați din timp, astfel încât cei care își doresc să participe să se poată înscrie.

Exerciții de rol

La întâlnire au participat atât tineri cât și adulți care au venit însoțiți de eroii lor imaginari. Prin exercițiul schimbului de rol, cei zece participanți au putut să se pună în pielea personajului preferat și astfel să își dea seama de efectele pe care modelul eroului din copilărie le are asupra personalității fiecăruia. Exercițiile de dezvoltare personală au avut ca scop dezvoltarea creativității, conștientizarea propriilor trăiri, eliberarea stresului și cunoașterea sinelui prin tehnici de comunicare în grup.  Unul dintre participanţi ne-a mărturisit:  , , Particip la întâlniri încă din aprilie şi cred că acestea  mă educă înspre redescoperirea acelor rezerve şi calităţi interioare necesare unei cariere profesionale de succes. Îndemn toţi sătmărenii să participle la astfel de evenimente”, a concluzionat tânărul.

Pozitivism prin diversitate

Întâlnirea de marți seara a fost a patra desfășurată în cadrul proiectului. Tema primei sesiuni a fost „Viaţa trăită fără teamă”, fiind invitat psihologul Natalia Silaghi, urmată apoi, în luna mai, de întâlnirea tematică „A fi sau a nu fi un brand”, la care a fost invitat psihologul Rodica Lohan. Luna iunie a fost dedicată copilului din noi, fiind invitați Raluca şi Marian Dumbrăvescu (Caravana ANIMA) care au propus tema „Zâmbeşte-i copilului din tine!”.

, , Acest proiect se va derula în Satu Mare în măsura în care există interes pentru astfel de evenimente. Intenționez să-l dezvolt și să-l cresc. În present, întâlnirile din Satu Mare se desfășoară o dată pe lună și îmi doresc să ajungem să desfășurăm două întâlniri pe lună așa cum se desfășoară acum la Cluj și Iași”, a declarat coordonatorul proiectului, Delia Danea.

La sfârşitul fiecărei întâlnirii, participanţii au fost invitaţi să lase o donație, în măsura aprecierii informaţiilor prezentate, contribuind în acest fel la susţinerea activităţilor Asociaţiei “Schimbare Pozitivă“ din Satu Mare.

Text: Alexandra Ardelean
 

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu