Festivalul viei și a vinului, în premieră la Beltiug. Cine va încălzi atmosfera

Organizatorii au pregătit surprize de zile mari

Odinioară era considerat o licoare magică, un adevărat elixir al vieții. Bucuria pe care o provoca, după consum, era asemănătoare cu starea de grație, iar cei privilegiați să consume o astfel de licoare aveau sentimentul că au întâlnit, pentru o clipă, lumea zeilor.

Este vorba de vin, care reprezintă una dintre cele mai vechi și mai nobile băuturi, cu o influență decisivă asupra istoriei omenirii. Noblețea vinului va fi celebrată și cinstită la Beltiug, în perioada 17-18 august, în cadrul celui mai important eveniment gastronomic al zonei, Festivalul Viei și Vinului Beltiug, prima ediție. Este vorba de un festival care va îmbina vinul, arta și gastronomia.

 

390 de crame de vin nobil, vizitate cu căruța

Povestea renumitelor podgorii care aparţin comunităţii din Beltiug începe pe locul actualelor plantaţii de mai bine de o mie de ani. O dovadă pentru înalta calitate a vinurilor o reprezintă cele  390 de crame, o cifră care este rareori întâlnită în regiunile viticole. La sfârșitul anilor ‘90, datorită unor cetățeni foarte motivați, s-au replantat arbuşti de  viţă de vie  și totodată s-au păstrat vii vechile podgorii tradiţionale. Astăzi, comunitatea din Beltiug este apreciată atât la nivel naţional, cât şi internaţinal pentru vinurile sale de înaltă calitate.

„ Mâncarea cu specific şvabesc este variată şi la fel de populară asemeni vinului. Printre specialităţile culinare care se vor regăsi la eveniment se numără cârnaţii şvăbeşti, leberwurst, fripturi din carne de porc la grătar, găluşte cu varza acră, plăcinte şvăbeşti“, susține Johann Brutler, președintele Asociației Podgorenilor “Sfântul Orban“ din Beltiug.

Potrivit organizatorilor, oamenii de afaceri dar și toți cei care vor veni în sprijinul promovării vinului de Beltiug prin participarea la acest festival vor avea parte de o experiență interesantă. Aceștia vor avea ocazia să viziteze toate cele 390 de crame cu vin, de această dată cu căruța. „Oamenii de afaceri și cei veniți din exterior sunt foarte încântați de această zonă. Preferă, când vin în vizită, să deguste vinul de aici, decât să participe la întâlniri formale, la un restaurant. Din acest motiv, ne-am gândit ca de data această să le punem la dipsoziție căruțe ca mijloc de transport între cele 390 de crame“, a declarat Tiberiu Markos, președintele Camerei Meșteșugarilor.

Andreea Bălan și Petrișor Ruge, invitați speciali

În prima parte a evenimentului, participanții se vor putea delecta cu muzică de fanfară şi dansuri germane, culminând cu formaţii de muzică populară şi de dans, dar şi artişti bine cunoscuţi ai muzicii moderne româneşti. Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc în 17 august, la ora 12.00, când o fanfară va intona imnul României și al Europei. Momentul culminant al primei seri îi va avea protagoniști pe Andreea Bălan și partenerul său, Petrișor Ruge. A doua zi va fi una puțin mai sobră. În prima parte a zilei vor avea loc două slujbe religioase, dar după-amiaza petrecerea va reveni pe aceleași ritmuri de dans. Printre invitați se remarcă și o trupă din Germania, Daggu Project, care va încheia spectacolul.

Distribuie:

Postaţi un comentariu