Zilele Tovishat la Cehu Silvaniei

Cehu Silvaniei / sursa foto: magazinsalajean.ro

Cea de-a XVII-a ediţie a Zilelor culturale ‘Tovishat’, eveniment cultural-ştiinţific ce îşi propune să evidenţieze şi să promoveze cultura de limba maghiară din zona de ‘Sub Codru’, aflată la confluenţa judeţelor Sălaj, Satu Mare şi Maramureş, se va desfăşura sâmbătă şi duminică, la Cehu Silvaniei.

Manifestarea care este organizată de Asociaţia Culturală ‘Tovishat’, Primăria Cehu Silvaniei şi Centrul de Cultură şi Artă Sălaj are ca participanţi formaţii folclorice din Sălaj, Cluj, Satu Mare, Maramureş şi două formaţii din Ungaria, dar şi personalităţi ştiinţifice din Cluj Napoca şi Oradea.

‘Programul include, sâmbătă, simpozioanele ştiinţifice ‘Familia Bornemissza în istoria oraşului Cehu Silvaniei şi a Transilvaniei’, prezentat de dr. Sipos Gábor, istoric, de la UBB Cluj-Napoca şi ‘Geografia microregiunii Tövishát’ – dr. Szilágyi Ferenc, de la Universitatea Oradea. În aceeaşi zi va avea loc, la Casa Maghiară, vernisajul expoziţiei de artă a ‘Sesiunii de creaţie Szabó Vilmos’ de la Doba’, a declarat joi, pentru AGERPRES, Szoke Anna, referent la Centrul de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj.

Potrivit sursei citate, duminică, la stadionul orăşenesc din Cehu Silvaniei va avea loc spectacolul Ziua Folclorului din microregiunea ‘Tövishát’, cu participarea unor formaţii de dansuri populare din judeţele Sălaj, Cluj, Satu Mare, Maramureş şi două formaţii din Ungaria.

Distribuie:

Postaţi un comentariu