Exclusiv: la ce nuntă a jucat Mark Mobius în Zalău

Mark Mobius, unul dintre cei mai mari specialiști mondiali în piețele emergente

Participarea la o nuntă în Zalău a „guru”-lui financiar Mark Mobius, declarat în 2006 unul dintre cei mai  influenţi 100 de oameni din lume, actualmente preşedintele diviziei de investiţii pe pieţele emergente al fondului Templeton Asset Management, nu mai este o noutate, după ce chiar Mobius a relatat „aventura” pe blogul său.  Transilvania Reporter a reușit însă să afle, în exclusivitate, detalii despre vizita acestuia în capitala județului Sălaj. Astfel, potrivit surselor noastre,  Mark Mobius a participat la nunta zălăuanului Adrian Cighi, care este angajat la Templeton şi căruia Mark Mobius îi este şef.

Nunta a avut loc la cea mai nouă şi mai modernă sală de nunţi din Zalău, Brilliant Parc, din Grădina Poporului. Cu toate că gazdele s-au pregătit cât au putut mai bine, sursele noastre ne-au declarat că au fost şi mici inconveniente, generate de ploaia foarte puternică din ziua nunţii. Sala era abia inaugurată, fiind la al doilea sau al treilea eveniment, toate desfăşurate pe vreme bună. Din diferite motive însă, ploaia puternică a făcut ca traseul de evacuare să nu facă faţă şi apa de ploaie s-a scurs pe lângă corpurile de iluminat din tavan pe câteva mese.

Că a văzut sau n-a văzut problema apărută, Mark Mobius s-a simţit excelent.

Am încercat să aflăm mai multe chiar de la nuntaşul Mark Mobius, însă cei de la Franklin Templeton Investment Management Ltd. UK au refuzat elegant: ”Vă mulţumim pentru interesul dvs. legat de ultimul articol postat pe blogul său de domnul Mark Mobius. Apreciem faptul ca doriţi să daţi mai multă culoare ştirii, dar având în vedere că detaliile pe care le solicitaţi sunt, în mare parte, personale, regret să vă informez că nu putem furniza informaţii suplimentare legate de evenimentul la care domnul Mark Mobius a fost invitat”.

 

CV de mire de succes

În ce îl privește pe mire, Adrian Cighi este analist de investiţii la Franklin Templeton Investment Management şi membru al echipei care administrează investiţiile Franklin Templeton în România. A absolvit, în 1998, Colegiul Naţional „Silvania” din Zalău, în 2005 a obţinut licenţa în finanţe de la Richmond, the American International University in London, şi master în contabilitate şi finanţe de la London School of Economics and Political Science (2006).

Adrian Cighi/ Foto: pagina personală Facebook

Adrian Cighi/ Foto: pagina personală Facebook

A mai lucrat pentru BT Asset Management (Cluj), Goldman Sachs (Londra), Lehman Brothers (Londra) şi Rematinvest (Cluj). Tatăl său, Ioan Cighi, a fost preşedintele FPP Sălaj, iar în prezent derulează afaceri private, în timp ce mama sa administrează un hotel din Zalău.

Distribuie:

Nu există Comentarii

  1. cornel says:

    Felicitari Adrian,parintii tai sunt fericiti,imi pare rau ca noi ca vecini n-am fost invitati la nunta ta sa-l vedem si noi pe GURU.oricom iti dorim sa ajungi premier al Romaniei.

Postaţi un comentariu