Sărbătorile de iarnă se mută în Piaţa Libertăţii

brad craciun
Bradul va fi montat la sfârșitul acestei săptămâni

Pregătirile pentru Sărbătorile de iarnă au intrat pe ultima sută de metri în muncipiul Baia Mare. Dacă în ultimii doi ani băimăreni şi nu numai au avut parte de o lună întragă de manifestări publice, anul acest, scara la care acestea vor fi organizate va fi mai mică. Totuşi, băimărenii nu vor fi lipsiţi de feeria de pe străzi, pentru care municipalitatea va scoate peste 1.000.000 de lei din vistierie şi nici de bradul montat în centrul oraşului. Ca o premieră, în acest an, bradul va fi montat în Centrul istoric al oraşului.

„Pot să vă spun că iluminatul a fost montat deja în Municipiul Baia Mare. Estimăm, nu am făcut încă o centralizare, dar estimăm că va costa undeva în jurul a 1.000.000 de lei la care se adaugă şi TVA-ul. La fel ca şi în anii trecuţi, vom avea acoperită zona centrală extinsă, mergând din Centru istoric până către Gară pe Bulevardele Independenţei, Bucureşti, Traian, la care se mai adaugă cartierele oraşului câteva parcuri şi pieţe, practic este cam aceeaşi zonă ca şi anul trecut acoperită. Vom da drumul cel mai probabil în noaptea de 30 noiemebrie spre 1 decembrie, în orice caz, noi vom fi pregătiţi la acel moment. Urmează să mai aducem, cel mai probil săptămâna acesta, bradul, să-l montăm în Piaţa Libertăţii, şi să-l împrejmuim cu un patinoar”, a declarat Vasile Barbul, city-managerul Municipiului Baia Mare.

Acesta a mai adăugat că bradul va fi montat la finele acestei săptămâni, iar băimăreni nu vor fi dezamăgiţi.

„Vom avea un brad la fel ca şi în ultimii ani. Am identificat mai multe variante, soluţii ar fi. Problema mai complicată este tăierea lui, încărcarea pe un trailer şi aducerea lui în Baia Mare. Va avea în jur de 20 de metri. Avem o variantă Groşi Ţibleşului, Strâmbu Băiuţ sau în zona Băii Mari. Vrem în acest an să aducem un brad, nu un molid. Brazii sunt ceva mai greu de găsit, mai greu de găsit întregi. Foarte multă lume le taie vârful când sunt micuţi şi atunci sunt brazi în apropierea drumului unde accesul este mai facil dar fără vârfuri. Brad frumos găsim în pădure, dar îi aducem mai greu. Rămâne să cumpănim ce variantă vom alege”, a mai adăugat Barbul.

Distribuie:

Postaţi un comentariu