Flori de mină din Maramureş, expuse la Chişinău

Muzeul de Mineralogie Baia Mare deține cea mai selectă şi mai mare colecţie regională de minerale din Europa

În perioada 19 septembrie – 25 octombrie 2013, Muzeul Naţional de Istorie a Moldovei, din Chişinău, Republica Moldova, va fi gazda expoziţiei „Flori de Mină din Maramureş, România”, expoziţie prezentată de Muzeul de Mineralogie Baia Mare. Vizitatorii de peste Prut vor putea astfel cunoaşte Muzeul de Mineralogie Baia Mare, cel mai important muzeu mineralogic din România, deţinătorul celei mai selecte şi mai mari colecţii regionale de minerale din Europa.

„Prin valoarea deosebită a patrimoniului muzeal, prin modul de prezentare şi organizare a expoziţiei de bază, precum şi prin multele expoziţii realizate în afara graniţelor ţării, prin facilităţile şi serviciile moderne oferite publicului şi numărul mare de vizitatori, Muzeul de Mineralogie Baia Mare poate fi considerat o unitate reprezentativă pentru muzeologia românească a secolului XXI”, a declarat Ioan Bob, directorul Muzeului de Mineralogie.

Frumuseţea şi mărimea mineralelor au stârnit interesul oamenilor din cele mai vechi timpuri, eşantioanele fiind extrase, aduse la suprafaţă şi păstrate în colecţii proprii sau expuse la muzeu. Numărul foarte mare de eşantioane minerale găsite în minele din jurul oraşului Baia Mare oferă regiunii dreptul de a fi numită cea mai bogată deţinătoare de asemenea frumuseţi din România, având şi o recunoaştere pe plan mondial.

Expoziţia va fi deschisă la Muzeul Naţional de Istorie al Moldovei din Chişinău, Republica Moldova, în data de 19 septembrie 2013, cu ocazia „Zilelor Europene ale Patrimoniului”.

Distribuie:

Postaţi un comentariu