Tenaris Silcotub Zalău a investit 62 de milioane de dolari în producția de țevi pentru operațiuni petroliere

Noua linie de producție este rezultatul unei investiții de aroximativ 62 de milioande de dolari

Grupul Tenaris, lider mondial în furnizarea de produse tubulare și servicii asociate pentru industria mondială a energiei și alte aplicații industrial, a finalizat miercuri o investiție de 62 de milioane de dolari inaugurate astăzi la Temaris Silcotub Zalău în urma cărei la facilitate din localitate va exista o nouă linie de finisare a țevilor OCTG, produse specializate utilizate în industria de petrol și gaze.

Noua capacitate va produce țevi cu conexiuni premium ce sunt utilizate de companiile petroliere în operațiuni în medii dificile precum offshore, la mare adâncime, corozive, în puțuri cu temperaturi și presiuni ridicate. Folosirea acestui tip de țevi permite creșterea fiabilității și performanței în activități de explorare și producție complexe în industria de petrol și gaze.

Prin deschiderea acestei noi linii de producție, Tenari va putea alimenta cu produsele lor clienții din Europa, Africa de Nord, Orientul Mijlociu și regiunea Caspică.

„Într-un mediu de afaceri caracterizat prin nivel înalt de competitivitate și cerințe tot mai exigente, clienții noștri au așteptări mari de la noi în ceea ce privește abilitatea noastră de a furniza produse și servicii inovatoare, flexibilitate și time to market mai bun. Linia pe care o inaugurăm astăzi reprezintă modul în care înțelegem să răspundem nevoilor clienților noștri asigurând, în același timp, dezvoltarea durabilă a operațiunilor noastre din România”, a spus Michele Della Briotta, Area Manager Tenaris pentru Europa de Est și Președinte al Consiliului de Administrație TenarisSilcotub.

Având o capacitate de 35.000 tone/an, facilitatea va începe în 2014 să producă și țevi cu tehnologia TenarisHydril Dopeless®, o acoperire uscată, multifuncțională a filetelor, care conferă o performanță mai bună a conexiunilor premium și aduce operatorilor avantaje cuantificabile în ceea ce privește productivitatea, siguranța și protecția mediului.

Această realizare vine la un an după punerea în funcțiune a liniei pentru finisarea țevilor cazane cu o lungime de până la 26 de metri și, de asemenea, la un an după achiziționarea unei facilități de producție a prăjinilor de pompare din Câmpina. Începând din 2005, Tenaris a investit peste 300 milioane USD în operațiunile sale din România.

Tenaris este lider mondial în furnizarea de produse tubulare și servicii asociate pentru industria mondială a energiei și alte aplicații industriale. Având o cifră de afaceri de circa 500 milioane USD/an și 80% din vânzări destinate piețelor internaționale, Tenaris Silcotub operează un sistem industrial integrat – de la fier vechi la produse tubulare cu valoare adăugată mare – și are peste 1.600 de oameni.

Distribuie:

Postaţi un comentariu