Horea Uioreanu: „Parlamentari, nu votați proiectul Roșia Montană”

Horea Uioreanu
Foto/Transilvania Reporter

Președintele Consiliului Județean Cluj, Horea Uioreanu solicită parlamentarilor clujeni să nu voteze proiectul Roșia Montană.

„Având în vedere dezbaterea publică pe tema exploatării aurifere de la Roşia Montană şi implicaţiile pe care adoptarea proiectului de lege transmis de guvern le poate avea asupra patrimoniului şi mediului, solicit imperativ tuturor parlamentarilor clujeni să voteze împotriva acestui proiect”, a spus Uioreanu într-un comunicat de presă.

Conform spuselor lui Uioreanu, acesta a solicitat intrarea Roșiei Montane în patrimoniul UNESCO, încă din februarie 2010.

„Solicitarea mea vine ca o urmare firească a demersurilor pe care le-am făcut, în calitate de preşedinte al Comisiei permanente comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru relaţia cu UNESCO, pentru  introducerea zonei Roşia Montană pe Lista tentativă a Patrimoniului Mondial al UNESCO. Astfel, timp de cinci luni am discutat cu colegii din Comisie şi, pe baza informărilor primite de la instituţiile specializate, care stabileau valoarea de patrimoniu a minelor de la Roşia Montana şi, pe 16 februarie 2010, am decis să solicit ministrului Culturii şi Patrimoniului Naţional de la acea vreme, domnul Kelemen Hunor, să iniţieze demersurile de  introducere a zonei Roşia Montana pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO”, adaugă președintele Consiliului Județean Cluj. […] sunt convins că actualul ministru al culturii va înţelege că valoarea de patrimoniu a minelor de la Roşia Montană depăşesc mult orice fel de redevenţă, mai ales având în vedere faptul că este vorba despre istoria mineritului în România, parte a istoriei poporului român”, a completat Horea Uioreanu

 

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu