Hartă interactivă: unde schiem iarna aceasta în Transilvania Nord?

Stațiunea de ski de la Cavnic este una dintre preferatele împătimiților de sporturi de iarnă din Transilvania de Nord (sursa foto: holario.ro)

Transilvania a intrat deja în zodia zăpezilor, ultimelele două zile aducând în zonele montane dar și în depresiuni neaua mult așteptată de unii și hulită de alții. Dacă șoferii se îngrozesc la vederea fulgilor de nea, împătimiții sporturilor de iarnă se simt binecuvântați iar planurile pentru ieșiri la ski sunt în toi. După ce ieri, Transilvania Reporter v-a prezentat harta interactivă a zonelor din județul Cluj unde se poate schia, astăzi vă prezentăm câteva dintre ofertele stațiunilor de sporturi de iarnă renumite în Transilvania.
Pentru pasionații de sporturi de iarnă care doresc pârtii cu o dificultate superioară celor existente în Cluj, județele învecinate recunoscute pentru stațiunile de iarnă vin cu oferte greu de refuzat. Fie că vorbim despre Arieșeni, Cavnic sau Borșa, un weekend într-una dintre aceste locații îi poate mulțumii chiar și pe cei mai pretențioși clienți.
Maramureș, plai cu…pârtii

Printre cele mai cunoscute zone de ski din Maramureș se numără „vedetele” Cavnic și Borșa dar și Baia Sprie sau stațiunea Izvoarea.
Domeniul schiabil de la Cavnic este unul dintre cele mai ofertante din Transilvania. Indiferent de vârstă sau de abilitățile în ale schiatului, la Cavnic oricine își găsește ceva pe măsura lui. Domeniul are trei pârtii, fiecare cu nivelul ei de dificultate: pârtia ușoară (2300 metri lungime), pârtia de dificultate medie (2100 de metri) și pârtia grea (1900 de metri).
Prețurile se aplică în funcție de modalitatea de tarifare pentru care turistul optează, astfel: pentru o oră, prețul este de 30 lei în timp ce patru ore pe pârtie costă 70 de lei. De asemenea, pachetul de 3 urcări cu teleschiul costa 15 lei, în timp ce un pachet de 30 de urcări, în intervalul 08:00-21:00, costă 70. Un abonament de o zi la pârtiile stațiunii Cavnic costă 95 de lei în timp ce pentru o săptămână de distracție pe ski-uri veți plăti 520 de lei.

Stațiunea vă oferă posibilitatea de a achiziționa echipamentele de la baza pârtilor, oferind de asemenea și cursuri de inițiere în „taina” schiatului, la 60 de lei pentru o lecție privată.
Stațiunea Borșa este și ea una dintre preferatele ardelenilor, care de îndată ce zăpada acoperă pârtiile, dau năvala pe cele patru zone schiabile ale complexului turistic. Cea mai lungă pârtie este Poiana Stiol, cu 1600 de traseu de dificultate medie, celelalte trei, Puzdrele (dificultate medie), Poiana Stiol-Vârful Stiol (dificultate medie) și Brădet (dificultate scăzută), având câte 1000, 500, respectiv 200 de metri. Chiar dacă nu dispun de nocturnă sau tunuri de zăpadă artificială, toate cele patru pârtii sunt dotate cu telelscaun și teleski.
Arieșeni, pârtie pentru clujeni

De ani buni, Arieșeni este destinația preferată de clujenii amatori de sporturi de iarnă. În complexul turistic din Alba găsiți Pârtia Vârtop II, Pârtia Vârtop I si Telescaunul Piatra Grăitoare cu cele două variante de coborâre : Pârtia Neagră și Pârtia Roșie.
Pe lângă numeroase posibilități de cazare și de închiriere de echipamente modern, la Arieșeni se organizează anual Serbările Zăpezii, eveniment în cadrul căruia, seara, salvamontiștii coboară pe pârtii cu torte aprinse. Un avantaj al stațiunii Arieșeni ar putea fi nocturna care funcționează în timpul sezonului de ski, existând de asemenea și instalații modern de teleski și telelscaun.
Bihorul și Bistrița-Năsăud au și ele zone unde schiorii pot petrece timp de calitate. Chiar dacă nu vorbim de pârtii de nivelul celor de la Cavnic sau Borșa, pârtiile de la Stâna de Vale, respectiv Tihuța pot fi o variantă cât se poate de interesantă pentru un weekend liber.
Cu o lungime totală de 550 de metri, pârtia de la Stâna de Vale pare cea mai bună „rampă de lansare” pentru schiorii începători care după câteva ore de inițiere se pot bucura de peisajul spectaculos din zonă și de atracții turistice ca lacul de acumulare de la Les, Peștera cu apă din Valea Leșului sau Izvorul Minunilor.
Bistrițenii au și ei variante de petrecere a timpului liber în această iarnă chiar la ei în județ. Pârtia de ski de la Tihuța, atrage an de an împătimiți ai acestui sport, chiar dacă condițiile nu sunt dintre cele mai bune. Cu o lungime totală de aproximativ 1100 de metri, pârtia are avantajul vecinătății cu faimosul Hotel-Castel Dracula, turiștii cazați în legendara locație fiind clienți fideli ai pârtiei dotată și cu un telescaun.

Mai jos puteți viziona o hartă interactivă cu zonele din vecinătatea Clujului în care puteți practica sporturi de iarnă.

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu