Unde se poate schia weekend-ul acesta în zona Clujului?

Stațiunea de ski de la Cavnic este una dintre preferatele împătimiților de sporturi de iarnă din Transilvania de Nord (sursa foto: holario.ro)

Temperaturile de afară au scăzut tot mai des sub 0 grade Celsius în această săptămână, astfel că, în mod logic, schiorii clujeni stau cu echipamentul pregătit pentru o ieșire în weekend. Cum pârtia Feleacu de la periferia Clujului încă nu dispune de zăpadă naturală (pârtia este acoperită cu un strat de zăpadă artificială), cele mai bune zone pentru schi rămân stațiunile Cavnic, Arieșeni sau Șuior.

Transilvania Reporter vă prezintă starea pârtiilor din stațiunile Cavnic, Arieșeni și Șuior.

Domeniul schiabil de la Cavnic este unul dintre cele mai ofertante din Transilvania. Indiferent de vârstă sau de abilitățile în ale schiatului, la Cavnic oricine își găsește ceva pe măsura lui. Domeniul are trei pârtii, fiecare cu nivelul ei de dificultate: pârtia ușoară (2300 metri lungime), pârtia de dificultate medie (2100 de metri) și pârtia grea (1900 de metri). Vestea cea bună pentru schiori este că în zonă, în timpul acestei săptămâni, a nins neîncetat, astfel că, potrivit administratorilor pârtiei, stratul de zăpadă depășește un metru iar condițiile de schi sunt excelente.

Prețurile de aici se aplică în funcție de modalitatea de tarifare pentru care turistul optează, astfel: pentru o oră, prețul este de 30 lei în timp ce patru ore pe pârtie costă 70 de lei. De asemenea, pachetul de 3 urcări cu teleschiul costa 15 lei, în timp ce un pachet de 30 de urcări, în intervalul 08:00-21:00, costă 70. Un abonament de o zi la pârtiile stațiunii Cavnic costă 95 de lei în timp ce pentru o săptămână de distracție pe ski-uri veți plăti 520 de lei.

Stațiunea vă oferă posibilitatea de a achiziționa echipamentele de la baza pârtilor, oferind de asemenea și cursuri de inițiere în „taina” schiatului, la 60 de lei pentru o lecție privată.

De ani buni, Arieșeni este destinația preferată de clujenii amatori de sporturi de iarnă. În complexul turistic din Alba găsiți Pârtia Vârtop II, Pârtia Vârtop I și Telescaunul Piatra Grăitoare cu cele două variante de coborâre : Pârtia Neagră și Pârtia Roșie. Și aici a nins suficient de mult și pe fondul intervenției administratorilor care au „simulat” iarna cu ajutorul tunurilor de zăpadă, stratul depășește acum 50 de cm pe toate cele trei pârtii din complex.
Pe lângă numeroase posibilități de cazare și de închiriere de echipamente modern, la Arieșeni se organizează anual Serbările Zăpezii, eveniment în cadrul căruia, seara, salvamontiștii coboară pe pârtii cu torte aprinse. Un avantaj al stațiunii Arieșeni ar putea fi nocturna care funcționează în timpul sezonului de ski, existând de asemenea și instalații modern de teleski și telelscaun.

Domeniul schiabil de la Șuior este și el pregătit să primească clienții amatori de sporturi de iarnă. Oferta este cât se poate de tentantă iar stratul de zăpadă, la a cărui grosime au contribuit și tunurile de zăpadă, a ajuns la 50 de cm pe cele trei pârtii.

 

Distribuie:

Nu există Comentarii

  1. Dan says:

    In judetul Alba va spun eu:
    NU in Arieseni:
    http://apusenitv.ro/2013/05/camera-web-vartop/
    DA in Sureanu – pb. e drumul mai rau dar e zapada

Postaţi un comentariu