Ministrul Turismului, Maria Grapini: Centrul Național de Informare Turistică Cluj va suferi îmbunătățiri

Maria Grapini (foto dreapta) a promis c[ lipsa de vizibilitate a siteului de informare turistică de la Cluj va fi remediată (Foto: Radu Hângănuț)

În urmă cu mai bine de o săptămână, la Cluj, s-a deschis noul Centru Național de Informare și Promovare Turistică, menit să atragă mai mulți turiști români și străini în inima Transilvaniei. Centrul beneficiază și de un domeniu online care are însă numeroase nejunsuri pe care Ministrul Turismului a promis că le va remedia în cel mai scurt timp.

Site-ul  Centrului  Național de Informare și Promovare Turistică este un proiect realizat pe fonduri europene care prezintă oferta turistică a României, în plan general și în special a regiuni de nord-vest, punându-se accent pe atracțiile din județul Cluj. Chiar dacă la prima vedere pare o inițiativă lăudabilă, site-ul centrului stă foarte prost la capitolul vizibilitate în mediul online. În cuda faptului că, potrivit Ministrului delegat pentru întreprinderi mici și mijlocii, mediu de afaceri și turism, Maria Grapini, denumirea site-ului nu a fost impusă, acesta a ajuns să poarte numele cniptcluj.ro.

„Acel domeniu nu a fost obligatoriu dar acuma asta este, așa s-a făcut. Noi vrem să corectăm din mers astfel de probleme. Aceste lucruri vor trece în subordinea administrației județene pentru că cel mai bine știe omul din teritoriu ce merită să fie promovat de noi. Centrele vor suferi îmbunătățiri. O să dau temă să vedem ce este cu acest site”, a declarat Maria Grapini.

Cei care totuși ajung pe acest site vor avea o mare problemă în cazul în care nu cunosc limba română, întrucât site-ul nu are vreo variantă într-o limbă de circulație europeană.

„Sunt necesare centrele de informare. Dar trebuie să și funcționeze și să fie dotate cu ce trebuie, să se facă apoi o rețea a centrelor de informare. Constat cu mâhnire că România turistică este foarte puțin cunoscută atât pentru noi cât și pentru străini”, a mai spus Maria Grapini.

Distribuie:

Postaţi un comentariu