Flautistul Jean-Claude Gerard susţine un masterclss la Cluj

Florin Ţârlea şi Jean-Claude Gerard
Florin Ţârlea şi Jean-Claude Gerard

Unul dintre cei mai importanţi flautişti ai lumii, Jean-Claude Gerard (Franţa/Germania), susţine un masterclass de flaut la Centrul de pregătire muzicală ”Ars Cantus” din Cluj.

El a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că nu ştie foarte multe despre şcoala românească de muzică, dar că a avut câţiva studenţi români foarte dotaţi.

”Nu cunosc foarte bine şcoala românească de muzică, dar am avut câţiva studenţi foarte buni, foarte, foarte dotaţi pentru muzică. Sunt pentru a doua oară în România, am mai fost şi la Timişoara, într-un juriu al unui concurs de flaut şi nivelul a fost foarte ridicat”, a spus Jean-Claude Gerard.

El susţine, în perioada 14-17 noiembrie, un masterclass la Centrul de pregătire muzicală ”Ars Cantus” din Cluj-Napoca.

”Centrul nostru de pregătire muzicală este onorat de prezenţa unui asemenea oaspete şi credem că este o onoare şi pentru Cluj să fie vizitat de profesorul Jean-Claude Gerard. Prezenţa sa aici, faptul că va susţine un curs de patru zile cred că vine să consolideze statutul pe care Clujul îl are în lumea muzicii de cel mai înalt nivel. Avem convingerea că prin profesorul Jean-Claude Gerard şirul personalităţilor muzicale ale lumii care trec pragul instituţiei noastre este abia la început”, a declarat prof. dr. Florin Ţârlea, preşedintele Centrului de pregătire muzicală ”Ars Cantus”.

Jean-Claude Gerard este unul dintre cei mai de seamă flautişti şi pedagogi francezi care a studiat la Conservatorul Naţional Superior de Muzică din Paris, unde i-a avut ca profesori pe Marcel Moyse şi Gaston Crunell.

El şi-a început cariera ca solo flautist în cadrul orchestrelor Concerts Lamoureux şi Opera Mare din Paris, iar în 1972 a devenit solo flautist al Filarmonicii din Hamburg. În 1989 a devenit profesor de flaut al Academiei de Muzică din Hanovra, an în care a devenit profesor şi la Academia de Muzică din Stuttgart. Ca  membru al ansamblului cameral “Villa Musica” şi al “Bach Collegium Stuttgart”,   Jean-Claude Gerard a susţinut numeroase concerte ca solist flautist, desfăşurând totodată şi o activitate pedagogică intensă.

Distribuie:

Postaţi un comentariu