Ceremonia de acordare a titlul de cetățean de onoare pentru foștii președinți ai CJ Cluj, boicotată de Alin Tișe

Președiniții Consiliului Județean Cluj din perioada 1992-2008 sunt de astăzi cetățeni de onoare ai Clujului (FOTO: Radu Hângănuț)

În prezența actualilor „legiuitori” ai județului Cluj și a personalităților marcante din administrația clujeană, președinții Consiliului Județean Cluj din perioada 1992-2008 au fost desemnați cetățeni de onoare primind plachete, flori, diplome și aplauze din partea foștilor și actualilor lor colegi. Atmosfera de aparentă sărbătoare a fost însă umbrită de boicotul lui Alin Tișe, fostul președinte al CJ Cluj refuzând să participe la eveniment și să-și ridice premiul.

Romulus Constantinescu, Ioan Rus, Grațian Șerban și Marius Nicoară sunt începând de astăzi cetățeni de onoare ai Clujului. Grupului i se adaugă și Alin Tișe, fost președinte al CJ Cluj în perioada 2008-2012, care însă a ales să nu participe la ceremonia prezidată de președintele în exercițiu de la CJ, Horea Uioreanu.

În prezența șefilor regiilor clujene și a directorilor mai multor instituții publice din oraș, foștii președinți au rememorat pasaje din activitatea lor la șefia județului.

În cadrul discursului său, Romulus Constantinescu, președinte al Consiliului Județean Cluj în perioada 1992-2000, i-a înmânat lui Horea Uioreanu un soi de „ghid de conduită” care, speră el, va fi respectat în ședințele Consilului Județean, astfel încât conflictele și disputele verbale să fie înlocuite cu argumente solide. În replică, Horia Uioreanu a promis că documentul va ajunge și la administrația centrală.

De asemenea, fostul președinte al CJ Cluj, Ioan Rus, a propus ca personalitățile din lumea academică clujeană și cei care promovează Clujul prin performanțele lor profesionale să primească titlul de cetățean de onoare al orașului.

„Cei care mențin Clujul în vârful ierarhiilor internaționale ar trebui să fie primii care să primească acest titlu”, a declarat Ioan Rus.

De la eveniment a lipsit fostul președinte al CJ Cluj, Alin Tișe, care prin prisma disputelor cu Horea Uioreanu a refuzat să participe la ceremonie, astfel că placheta și diploma au rămas la instituție.

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu