Băile Someşeni, modernizate cu 20 de milioane de euro. Primăria Cluj-Napoca dă 350.000 de euro

Foto: ziuadecj.ro
Foto: ziuadecj.ro

Staţiunea Băile Someşeni va fi în modenizată după ani de zile în care proiectul de repunere în valoare a obiectivului turistic în valoare de 20 de milioane de euro a fost amânat, a declarat primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc.

Acesta susţine că la şedinţa de Consiliu Local de la jumătatea acestei luni va propune asocierea între primăria clujeană şi societatea SC Băile Someşeni, în proiectul care are ca scop modernizarea obiectivului turistic. “Este un proiect important al comunităţii, de aproape 20 de milioane de euro, din bani privaţi, iar primăria se va implica în pregătirea şi modernizarea căilor de acces, drum, iluminat, spaţii verzi”, a spus Emil Boc.

Investiţia primăriei va fi de 350.000 de euro şi va fi ulterior reconvertită în abonamente şi tichete, care apoi vor fi oferite de municipalitate unor anumite categorii de cetăţeni, respectiv tineri, pensionari sau studenţi. În primii cinci ani de la finalizarea modernizării băilor, societatea va oferi primăriei abonamente şi tichete în valoare de 10.000 de euro anual, iar în următorii ani valoarea va creşte la 25.000 de euro, până la epuizarea sumei de 350.000 de euro.

Băile Someşeni vor avea aquapark

Investiţia de 20 de milioane de euro nu se limitează la refacerea băilor existente ci presupune şi construirea unui aquapark care va fi acoperit. De asemenea, băile cu apă sărată care există în prezent vor fi şi ele acoperite pentru ca perioada de utilizare a acestora pe parcursul anului să fie cât mai lungă. Staţiunea Băile Someşeni atrăgea în perioada interbelică mii de turişti, iar mai apoi a devenit unul dintre locurile preferate ale clujenilor pentru petrecerea timpului liber. Dezvoltarea staţiunii este legată de numele fostului proprietar al acestora până la naţionalizarea din 1949, medicul Dominic Stanca, una dintre figurile emblematice ale Clujului. În proiectul de refacere a acestui obiectiv sunt implicaţi doi investitori, dintre care unul, Ioana Gidro Stanca, este urmaşa lui Dominic Stanca şi moştenitoarea Băilor Someşeni.

Distribuie:

Postaţi un comentariu