FOTO Carele alegorice din Debrecen înveselesc Oradea

Caravana Florilor vine de la Debrecen

La Oradea are loc miercuri a IX-a ediţie a evenimentului „Carnavalul Florilor”, în cadrul căruia mai multe care alegorice însoţite de un alai al dansatorilor populari şi al majoretelor din regiune vor defila în municipiu. Cele cinci care alegorice au sosit deja azi noapte în Oradea, iar ele vor putea fi urmărite pe traseul B-dul Dacia – Parcul Petofi – B-dul Magheru şi Parcul 1 Decembrie, unde vor staţiona şi vor putea fi admirate în fața statuii Ostașului Român până la ora 19.

Carnavalul Florilor este organizat în oraşul Debrecen din Ungaria de 44 de ani, iar în urma colaborării dintre administraţiile locale şi judeţene din Bihor şi Hajdu-Bihar unele dintre carele alegorice pot fi admirate din anul 2005 şi în Oradea. Carele alegorice din acest an vor avea următoarele teme: Legenda Lacului Sf. Ana, Dragonii, Angry Birds, 50 de ani rock and roll în Debrecen și Fitness preistoric. Doi clovni vor anima cu baloane întreaga festivitate.

În fața Casei de Cultură a Sindicatelor va fi amenajată o scenă pe care vor urca trupele și ansamblurile care au format alaiul, urmând ca de la ora 19.00 să aibă loc un concert susținut de Peter Szabo Szilvia din Ungaria și Anamaria Georgescu din Oradea. (Text și foto: Daniel Meze)

Distribuie:

Postaţi un comentariu