Cum să îți echipezi baia: cabine de duș vs căzi de baie

Baia reprezintă un loc special, care ar trebui să beneficieze de mai multă atenție atunci când ne ocupăm de amenajarea sa. De cele mai multe ori, ea reprezintă un sanctuar al relaxării, un loc unde ne destindem după o zi lungă și stresantă și, tocmai din acest motiv, interiorul băii ar trebui să fie amenajat în funcție de nevoi și după preferințele fiecăruia. Unul dintre cele mai importante lucruri asupra căruia trebuie acordată o atenție specială, o reprezintă zona sanitară.
 

Cabină de duș sau cadă de baie?

Alegerea articolelor sanitare pentru o baie trebuie să țină cont în primul rând de dimensiunile băii. O baie mai micuță va arăta mult mai bine cu o cabină de duș, în timp ce pentru o baie de dimensiuni mai mare, se pretează o cadă de baie. Însă, această alegere ține exclusiv de preferințele fiecăruia și, desigur, de dimensiunile băii.

Cei mai mulți dintre noi aleg o cabină de duș fiindcă pare a fi mult mai utilă. Este mult mai ușor de folosit, comparativ cu o cadă de baie, însă, atunci când îți dorești să meditezi îndelung, cea de-a doua opțiune este mai folositoare.

Tipuri de cabine de duș – perfecte pentru persoanele grăbite

Versatilitatea modelelor de cabine de duș existente pe piață reușesc să se încadreze în toate cerințele cumpărătorilor, atât din punct de vedere economic, cât și în materie de materiale și design. Atunci când alegi o cabină pentru duș, ține cont de estetica acesteia. Optează pentru o cabină duș care să se integreze armonios în restul băii și să formeze un tot unitar.

Cabinele de duș pot fi regăsite în variante cu cădițe pentru duș înalte, semi-înalte, de tip Walk-in, pătrate sau semi-rotunde. Forma cabinelor de duș poate fi aleasă în funcție de locul amplasării în baie, optimizând cât mai bine spațiul.

Materialul din care sunt confecționate cabinele de duș este sticla securizată clară, semiopacă sau serigrafică, cu o grosime a sticlei între 3 și 8 mm.

Cabinele de duș pot fi regăsite într-o gamă largă de modele și dotări: cu hidromasaj, radio, telefon, lumini, etajere sau dușuri.

Căzi de baie – ideale pentru un plus de confort

Căzile de baie reprezintă momentul de răsfăț suprem după o zi încărcată, oferind mai mult spațiu pentru destindere și relaxare. Acestea reușesc să îndeplinească și rolul oferit de o cabină: un duș rapid, pentru persoanele mereu pe grabă.

Confecționate de regulă din fibre de sticlă, fontă, piatră naturală, cu o formă ovală, dreptunghiulară, rotundă, de colț, asimetrică sau de tip insulă (freestanding), oferind aceleași dotări regăsite și în cazul cabinelor de duș, o cada baie reprezintă o alegere excelentă în băile de dimensiuni mai mari.

Căzile de duș pot fi echipate cu un paravan pe partea dinspre baie, astfel încât să se evite stropirea pardoselii în timpul dușurilor.

În funcție de model, dimensiuni, forme, prețurile dintre cabinele de duș și căzile de baie diferă. Ambele se bucură de aceleași caracteristici, singura diferență fiind dimensiunea lor. Ținând cont de buget, de spațiul total al băii, de stilul amenajării, se poate opta pentru o cabină de duș ori pentru o cadă de baie.

Distribuie:

Postaţi un comentariu