Volumul ”Între Schengen și Levant. Reportaje și însemnări de călătorie în România, Balcani și împrejurimi” se lansează, joi, la Cluj-Napoca

Volumul ”Între Schengen și Levant. Reportaje și însemnări de călătorie în România, Balcani și împrejurimi” care îl are pe autor pe omul de presă și de comunicare Bogdan Stanciu se lansează, joi, la Cluj-Napoca.
Cititorii au la dispoziție peste 500 de pagini despre ținuturi, oameni și întâmplări din România, Europa și Orientul Mijlociu în care autorul aduce, pe lândă povești, multe referințe legate atât de istoria, dar și despre actualitatea locurilor în care a ajuns autorul.
Lansarea va avea loc, joi, 25 ianuarie, de la ora 18:00, la Librăria Book Corner. Alături de autor vor fi prezenți:
* Nicolae Coman – călător și explorator
* Tiberiu Fărcaș – jurnalist
* Valentin Derevlean

Profesorul Nicolae Coman (87 de ani), este un biolog clujean, cu o bogată acrivitate de explorator. A trecut Africa, de-a curmezișul, cu un IMS, a navigat prin arhipelagul grecesc cu un velier handmade, a condus de la Nairobi la Cluj, a fost prorector al UBB și ambasador al României în Kenya. Și-a luat doctoratul la Kiev în anii 60 și a fost bursier Fullbright la Cornell University, în anii 70.

Volumul este ”o culegere de povești despre România de azi și de ieri, precum și una despre Europa contemporană și vecinătățile ei orientale complicate. De formație jurnalist și pasionat de istorie, autorul a călătorit de la Newgrange la Petra sau din Ierusalim la Santiago de Compostela; dar și în toată România, de la Palatul Cotroceni și casele regelui Charles al III-lea până la pădurile virgine de la Strâmbu Băiuț ori la schiturile săpate în stâncă din munții Buzăului. În volumul de față, a strâns o serie de reportaje și însemnări de călătorie, care merg dincolo de simplul jurnal turistic, prin contextualizarea istorică a locurilor vizitate și observarea lucidă a realităților cotidiene” , se arată în descrierea cărții de pe site-ul Editurii Corint.

Bogdan Stanciu a fost jurnalist timp de 25 de ani, a scris pentru Adevărul, pentru Transilvania Reporter și pentru Revista Sinteza, iar în prezent este manager de comunicare pentru Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Cluj. Pentru materialele publicate, a fost recompensat cu mai multe premii, locale și naționale.
El se află la a doua sa carte, prima, „Cluj contra Cluj”, fiind o colaborare scriitoricească cu jurnalistul Tiberiu Fărcaș, în fond o istorie sportivă a derbiurilor clujene dintre Universitatea Cluj și CFR Cluj. De asemenea, el a colaborat la primele patru ediții (2015–2018) ale antologiei anuale Povești despre Cluj.
Născut la Deva, Bogdan Stanciu a absolvit secția de Jurnalism a Universității „Babeș-Bolyai” în 1998. În timpul facultății a urmat și Școala BBC de la București, pe care a absolvit-o ca șef de promoție, în mai 1997. În 2023 și-a susținut la Universitatea „Babeș-Bolyai” doctoratul în Istorie, cu calificativul Magna cum laude.

Distribuie:

Postaţi un comentariu