Viceprimarul Clujului, Dan Tarcea: ”Încă n-am stabilit valoarea subvenției pentru căldură”

Viceprimarul Clujului, Dan Tarcea / Foto: Dan Bodea

În Cluj-Napoca prețul la gigacalorie este de 450 lei, dintre care 213 lei subvenția asigurată de primărie. Viceprimarul Dan Tarcea spune că va crește prețul, dar nu a dat cifre.

Gigacaloria la Cluj-Napoca nu a crescut din anul 2018, atunci a fost ultima creștere. În acest moment este la 450 lei, dintre care 213 lei este subvenția asigurată de Primăria Cluj-Napoca, undeva la 40%. Prețul gazului a crescut foarte mult. Așteptăm să vedem care sunt datele finale propuse de către Guvern și pentru consumatorul vulnerabil și pe celelalte componente și de plafonarea prețului la gaze și la energie electrică. După ce avem toate aceste date și se stabilește prețul la gigacalorie vom lua decizia dacă creștem subvenția sau nu, cu cât. Trebuie să găsim un echilibru. Toți cetățenii din Cluj-Napoca sunt egali în drepturi, și cei care au centrale de apartament și cei care sunt conectați la rețeaua de termoficare, de aceea așteptăm toate variantele Guvernului, facem analiza și vom ști exact valoarea subvenției pe care o vom aplica în continuare”, a explicat acesta.

Un apartament cu două camere folosește 6,3 gigacalorii/an asta însemnând apă caldă și căldură. Prețul la gaz, la gigacalorie a crescut foarte mult la nivel european. Dacă în 2019 prețul era de 20 de euro/MWh, acum prețul a ajuns la Bursa din Viena peste 100 de euro/MWh, a crescut de 5 ori, o creștere fantastică, și nu discutăm de creștere doar în România ci la nivelul întregii Uniuni Europene. Vedem care sunt soluțiile și de la Uniunea Europeană, fiindcă una este să crești prețul la un salariu de 1500 de euro și să crească cu 200-300 de euro și alta să crească prețurile așa când tu ai 500 de euro pe lună”, a mai explicat Dan Tarcea pentru Hotnews

Pe același subiect:

La Cluj, căldura și apa caldă au același tarif ca în 2020. Directorul RAT: ”Poate vor fi creșteri de prețuri, dar nu e cazul să ne alarmăm”

Distribuie:

Postaţi un comentariu