Reguli noi de acces pe stadioane și în sălile de fitness

Foto: Dan Bodea (arhivă)

Din cauza situației pandemice și a numărului în creștere de cazuri noi de infectări cu virusul SARS-COV-2 în rândul populației accesul pe stadioane, în localitățile în care incidența trece de 4/1000 locuitori, s-au impus, sau se vor impune restricții în ceea ce privește accesul fanilor pe stadioane.

Astfel, conform Hotărârii nr. 189 din 24 septembrie 2021, privind stabilirea unor măsuri de diminuare a impactului tipului de risc privind virusului SARS-COV-2 se stabilesc următoarele restricții:

  • operatorii economici care desfășoară activitatea în spații închise în domeniul sălilor de sport și/sau fitness este permis accesul publicului fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului în județele/localitățile unde incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 4/1000 de locuitori și mai mică de 6/1000 de locuitori cu asigurarea unei suprafețe de 7 mp pentru fiecare persoană;
  • participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinare împotriva virusului SARS-COV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizare schemei complete, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-COV-2, nu mai vechi de 48 de ore, respectiv pentru persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-COV-2.

De asemenea, accesul pe stadioane pentru copii peste 12 ani este permis doar pe baza dovezii de vaccinare, a unui test PCR (72h) sau antingen (24h). Pentru copii sub 12 ani este nevoie de o dovada prin care să demonstreze vârsta împlinită ( poza/copie după certificatul de naștere).

De asemenea, în aceeași hotărâre se specifică faptul că, după depășirea pragului de 6/1000 locuitori, activitatea în spații închise în domeniul sălilor de sport și/sau fitness este interzisă.

Distribuie:

Postaţi un comentariu