Rectorul Universității Tehnice din Cluj-Napoca a primit „Premiul de Excelență pentru Implicarea responsabilă în Construirea Viitorului”

Vasile Țopa, noul rector al UTCN / Foto: Dan Bodea

Rectorul Universității Tehnice din Cluj-Napoca, Prof.dr.ing. Vasile Țopa, a primit „Premiul de Excelență pentru Implicarea responsabilă în Construirea Viitorului” în cadrul Galei Excelenței „Împreună protejăm România”.

Luni, 24 ianuarie 2022, a avut loc cea de-a doua ediție a Galei Excelenței „Împreună protejăm România”, organizată de Grupul de Presă MediaUno și Institutul Național de Statistică,  sub egida Academiei Române. Evenimentul desfășurat în sistem hibrid, a avut loc la Cercul Militar Național din București și a fost transmis live pe pagina de Facebook a Grupului de Presă MediaUno.

De-a lungul perioadelor grele din istoria omenirii au ieșit în evidență o serie de oameni excepționali, care prin munca și dedicația lor au asigurat progresul. În anul 2021, în lupta de zi cu zi cu pandemia, astfel de oameni au acționat, prin viziunea și determinarea lor, pentru un viitor mai bun. Grupul de Presă MediaUno și Institutul Național de Statistică au subliniat valoarea inestimabilă a acestor personalități, prin acordarea unor premii speciale.

Printre personalitățile nominalizate de juriul galei, a fost și domnul Rector Prof.dr.ing. Vasile Țopa, care a primit Premiul de Excelență pentru Implicarea responsabilă în Construirea Viitorului. În alocuțiunea domniei sale, domnul rector a dedicat acest premiul întregii comunități a Universității Tehnice din Cluj-Napoca: „Acordarea acestui premiu de excelență pentru implicare responsabilă în construirea viitorului, mă onorează, responsabilizează și bucură în egală măsură, prin faptul că îl consider ca fiind atribuit de fapt întregii comunități academice pe care o reprezint azi, respectiv, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca. Chiar în denumirea sa, acest premiu cuprinde două cuvinte cu puternică rezonanță: responsabilitate și construcție, cuvinte care se susțin puternic una pe alta și semnifică în viziunea mea, dorința de a înfăptui și de a dărui. Este exact ceea ce facem noi, universitățile. Este o distincție pe care o primesc cu respect și înaltă recunoștință, pentru a o încredința mai departe colegilor mei din universitatea noastră. Este o recompensă pe care aș oferi-o în fiecare zi tuturor celora care prin devotamentul și pasiunea lor, slujesc societății românești asigurând resursa umană înalt calificată necesară noilor tehnologii. Ca parte a Alianței European University of Technology, care reunește opt universități de tehnologie din opt țări membre ale Uniunii Europene, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca împărtășește alături de partenerii săi, viziunea comună a cărui pilon central este definit prin motto-ul adoptat „Think human first”. Faptul că astăzi sunt prezent, din păcate doar virtual la această distinsă ceremonie ce reunește personalități remarcabile coagulate în jurul aceluiași crez „Împreună protejăm România”, mă face să cred că eforturile noaste nu au rămas locale, ci au trecut dincolo de porțile universității, a urbei noastre, generând la nivel național, un vector ascendent care reconfirmă importanța noilor tehnologii. „Viitorul este în ochii celui care privește departe”, acesta este motto-ul pe care l-am adoptat acum doi ani pentru programul meu managerial ca și candidat la al doilea mandat de rector. Implicarea responsabilă în construcția viitorului reprezintă dezideratul oricărei universități și implicit și a noastră. Prin proiectele multiple pe care le derulăm, nu facem decât să anticipăm viitorul pe care ni-l dorim cu toții și pe care îl scriem cu pași concreți acum, în prezent. Vă mulțumesc pentru această recunoaștere, atât personal, cât și colectiv și dedic acest premiu de excelență întregii comunități academice a Universității Tehnice din Cluj-Napoca, atât pentru timpurile prezente, cât și pentru cele viitoare.”

Distribuie:

Postaţi un comentariu