Protest pentru Pădurea Hoia. Organizatorii cer revocare autorizațiilor de construire în zonă

Un protest pentru prezervarea Pădurii Hoia, din apropierea municipiului Cluj-Napoca, a avut loc duminică, 7 noiembrie, între orele 11 și 13. Organizatorii, Asociația „Societatea Organizată Sustenabil – S.O.S. Cluj”, au cerut Primăriei Florești revocarea autorizațiilor de construire în zonă, iar Primăriei municipiului Cluj-Napoca și Direcției Silvice, să instaleze bariere la drumurile din pădure și de lângă pădure, astfel încât acestea să nu poată fi folosite de utilaje sau mașini.

De asemenea, primarului Emil Boc i se cere să își respecte angajamentul și să aloce fonduri pentru un studiu de biodiversitate și implicit de administrare a Pădurii Hoia și a pășunilor, astfel încât zona să devină arie naturală protejată, și nu „haos urbanistic la marginea Clujului”.

„Cerem stoparea șantierelor de sub Pădurea Hoia! Vrem protejarea Pădurii Hoia și a pășunilor dimprejurul ei. Vrem planificare urbanistică, nu haos imobiliar. Vrem bunuri verzi comune și câștiguri pe termen lung pentru toți, nu profit pe termen scurt pentru puțini.

Inspectoratul de Stat în Construcții (IST) a arătat într-un raport recent mai multe neconformități ale autorizațiilor de construire de sub pădure și arată că au fost emise cu încălcarea prevederilor legale.

IST mai arată că nu a primit toată documentația din partea Primăriei Florești, nici Prefectura nu a primit Planul Urbanistic Zonal, care, atenție, potrivit coeficientului de utilizare a terenului, aduce 50.000 de oameni sub Hoia, dacă s-ar pune în practică!

Cerem Primăriei Florești să revoce autorizația de construire pentru primul șantier început și solicităm IST să dispună oprirea lucrărilor realizate în mod necorespunzător. Solicităm Prefecturii să suspende autorizațiile de construire prin contencios administrativ.

Cerem Primăriei Cluj-Napoca și Direcției Silvice să instaleze bariere la drumurile din pădure și de lângă pădure astfel încât să nu fie folosite de utilaje de șantier ori de trafic auto, ci de iubitori de natură”, transmit organizatorii acțiunii de protest.

Distribuie:

Postaţi un comentariu