Mărirea alocației pentru copii, respinsă în Parlament

Senatorii au respins, în şedinţa plenului de marţi, propunerea legislativă privind majorarea alocaţiei de stat pentru copii, iniţiată de deputatul PPDD Răzvan Condurăţeanu, informează Agerpres.

Propunerea a fost respinsă prin adoptarea, cu 95 de voturi pentru, 25 de voturi împotrivă şi trei abţineri, a raportului întocmit de către Comisia pentru Muncă. Aceasta propunea plenului respingerea proiectului, care presupunea majorarea alocaţiei de la 42 lei la 50 lei pentru copiii între doi şi 18 ani, precum şi pentru tinerii care au împlinit vârsta de 18 ani şi care urmează cursurile învăţământului liceal sau profesional, precum şi majorarea alocaţiei de la 84 lei la 100 lei pentru copiii cu handicap cu vârsta cuprinsă între trei şi 18 ani.

În timpul dezbaterilor din plen, preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a precizat că sunt unele situaţii în care un proiect legislativ, deşi este benefic pentru un anumit segment social, acesta nu poate fi susţinut de Guvern din pricina impactului financiar pe care l-ar avea, nefiind prevăzut anterior în proiect bugetului de stat sau prin programul de guvernare asumat.

Distribuie:

Postaţi un comentariu