La Cluj-Napoca, Noaptea Muzeelor are loc în 27 de spații expoziționale

Muzeele, centrele culturale și galeriile universităților din Cluj-Napoca vor fi deschise sâmbătă, 13 mai 2023,  până la miezul nopții,  cu ocazia celebrării Nopții Europene a Muzeelor.

Vizitatorii vor avea parte de un program diversificat, din care nu vor lipsi expoziții de artă modernă și carte veche românească, pictură clasică și contemporană, sculptură, fotografie, minerale din marile regiuni miniere ale țării, animale vii (pești, reptile) și exponate ale animalelor sălbatice împăiate, expoziții sportive, echipamente de pompieri și multe alte surprize. Mai mult decât atât, vizitatorii vor putea pătrunde cu ajutorul celor mai noi tehnologii în culisele expoziției Venețiene de fotografie. Invențiile de ultimă generație nu vor lipsi nici ele din peisajul nocturn și vor dezvălui curioșilor câștigătoarea locului I la cea de a XX-a ediție a concursului internațional de inginerie seismică „2023 Undergraduate Seismic Design Competition” din San Francisco.

Noaptea Muzeelor la Cluj-Napoca va fi animată și de evenimente speciale precum concerte, tehnici vechi și moderne de intervenție privind stingerea incediilor, activități sportive, lansări de carte, dar și conferințe.

Pompierii clujeni propun  o incursiune în lumea salvatorilor

Pentru a înțelege și mai bine istoria salvatorilor clujeni, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Avram Iancu” al Județului Cluj, alături de Centrul de Cultură Urbană din cadrul Primăriei Municipiului Cluj-Napoca, îi  așteaptă pe clujeni, la Turnul Pompierilor, începând cu ora 18.00.

Pompieri îmbrăcați în costume de epocă vor oferi clujenilor un tur ghidat pe strada Tipografiei, iar publicul va putea vedea două hipopompe de colecție din secolul XX, precum și tehnica modernă de intervenție. Întregul tur va culmina cu o vizită în Turnul Pompierilor, proaspăt reabilitat, unde clujenii se vor bucura de o panoramă superbă asupra orașului, iar în interiorul acestora este amenajată o expoziție inedită cu artefacte și uniforme folosite de către pompieri.

Turnul Pompierilor se află în circuitul turistic al orașului atât ca punct de belvedere – nivelul superior permite vizualizarea unei panorame de 360° asupra orașului – precum și ca spațiu dedicat evenimentelor culturale.

NOAPTE MILITARĂ LA MUZEUL MILITAR NAȚIONAL

Muzeul Militar „Mareşal Constantin Prezan”, Filială Cluj-Napoca a Muzeului Militar Naţional „Regele Ferdinand I”, vă invită la o Noapte Militară!

În cadrul acestui eveniment, cei care vor alege să ne treacă pragul vor putea admira armuri antice şi medievale, piese de armură, arme albe din preistorie până în perioada contemporană, o colecţie impresionantă de uniforme militare, unele aparţinând unor personalităţi militare marcante pentru istoria militară a Transilvaniei şi României (Constantin Prezan, Nicolae Dăscălescu, Gheroghe Avramescu), arme de foc medievale, moderne şi contemporane şi o colecţie deosebită de medalii româneşti şi străine.

În acelaşi timp, în mod inedit, în expoziţia noastră se regăsesc şi aspecte legate de activitatea Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, a unităţilor subordonate ei, precum şi a misiunilor acesteia în teatrele internaţionale de operaţii.

Muzeul Militar “Mareşal Constantin Prezan” este un obiectiv muzeistic unic în spaţiul clujean şi asigurăm vizitatorii că nu vor regreta timpul petrecut la noi!

 

Universitatea Bolyai deschide ușile muzeelor și propune clujenilor incursiuni în istorie, mineralogie, zoologie și artă: 

MUZEUL ALEXANDRU DUMA // Expoziție: „Primul Război Mondial prin ochii artistului Alexandru Duma”

Atelierele Muzeului Alexandru Duma UBB

  1. Atelier de cărți poștale
  2. O vară la Atelierul de gândire critică

Loc de desfășurare: Muzeul Alexandru Duma, Calea Moților nr. 11, et. 5, sala 502.

Orar de vizitare: 18:00-24:00 (ultima intrare se va face la ora 24:00).

Anul acesta, Muzeul Alexandru Duma le propune vizitatorilor săi să experimenteze și totodată să redescopere una dintre formele de comunicare caracteristice Primului Război Mondial, anume cartea poștală. În cadrul Atelierului de cărți poștale, participanții vor fi invitați să redacteze mesaje din perspectiva unei persoane (soldat sau civil) pe care războiul a separat-o de cei dragi, utilizând ca suport cărțile poștale inspirate de desenele de pe front ale lui Alexandru Duma. Vizitatorii vor avea opțiunea de a lăsa cărțile poștale la muzeu, pentru a fi expuse pe parcursul anului ca un memento al unei ipostaze umane universale.

MUZEUL DE ISTORIE A UNIVERSITĂȚII // Expoziție temporară: „De la print la digital – o incursiune în presa studențească clujeană (secolele XIX-XXI)”

Loc de desfășurare: Muzeul de Istorie a Universității, str. Mihail Kogălniceanu nr. 4, parter.

Orar de vizitare: 18:00-21:00 (ultima intrare se va face la ora 21:00).

Parteneri: Biblioteca Centrală Universitară Lucian Blaga, Clujul Cultural.

Expoziție temporară: „Orașul și Academia”

Loc de desfășurare: în galeriile din Turnul Croitorilor – Centrul de Cultură Urbană, str. Baba Novac nr. 2,

Cluj-Napoca.

Orar de vizitare: 18:00-24:00 (ultima intrare se va face la ora 24:00).

Expoziția vizează presa publicată de către și pentru studenți. Ne-am concentrat atenția asupra periodicelor (ziare și reviste) editate de studenții Universității din Cluj, atât înainte, cât și după 1919, până în prezent, în format fizic și, mai recent, digital. Multe dintre tinerele condeie care și-au făcut ucenicia în paginile acestui tip de presă au devenit ulterior nume consacrate ale jurnalismului, istoriei literare sau ale spațiului public din România și Ungaria. Expoziția noastră urmărește să evidențieze atât diversitatea tematică, ingeniozitatea și lunga tradiție a presei studențești clujene, cât și activitatea celor mai importante personalități promovate de aceste publicații. Această expoziție prezintă istoria Colegiului Iezuit din Cluj, în cadrul căreia a funcționat Academia Claudiopolitană, prima structură de învățământ superior de pe teritoriul României de astăzi. Încă de la întemeierea sa, această instituție a beneficiat de privilegiul de a acorda absolvenților titlurile academice de baccalaureus, magister și doctor. Vizitatorii au la dispoziție catalogul expoziției editat în limbile română, maghiară, germană și engleză.

MUZEUL DE MINERALOGIE // Expoziție temporară: „150 de ani de învățământ geologic universitar la Cluj” // Expoziție temporară: „Calcit. Calcar. Marmură”

Loc de desfășurare: Muzeul de Mineralogie, Universitatea Babeș-Bolyai – sediul central, parter, str. M. Kogălniceanu nr. 1. Accesul se face din str. I.C. Brătianu.

Orar de vizitare: 18:00-24:00 (ultima intrare se va face la ora 24:00).

Odată cu înființarea Universității din Cluj, în 1872, s-au pus bazele învățământului geologic la nivel universitar din capitala Transilvaniei. Timp de 150 de ani, studiul științelor geologice la Cluj s-a desfășurat neîntrerupt, în ciuda diverselor schimbări administrative sau politice, școala clujeană de geologie fiind în prezent una dintre cele mai importante și moderne din țară. Expoziția își propune prezentarea principalelor momente din istoria învățământului geologic universitar clujean, inclusiv prin prezentarea celor care au avut contribuții majore de-a lungul celor 150 de ani (precum Antal Koch, Gyula Szádeczky, Gh. Munteanu-Murgoci, Ion Popescu-Voitești, Victor Stanciu, Emil Stoicovici și mulți alții). Vor fi expuse documente din viața academică, precum lucrări de diplomă, publicații științifice, fotografii etc., dar și exponate (minerale, fosile) ce vor evidenția descoperirile importante ale geologilor universitari clujeni.

Calcitul, un mineral format din carbonat de calciu, este constituentul a două tipuri de roci, calcarul și marmura, ambele prezente adesea în jurul nostru. Principala diferență dintre aceste roci este modul lor de formare. Calcarele sunt roci sedimentare, formate prin depunerea resturilor de carbonat de calciu (cochilii, scoici etc.), a nisipului și mâlului carbonatic pe fundul mărilor și solidificarea lor în timp. Marmurele sunt roci metamorfice, formate prin transformarea și recristalizarea calcarelor la temperatură mare, în diferite procese geologice. În cadrul expoziției, vor fi prezentate diferite tipuri de calcare și marmure, în special din Transilvania, dar nu numai, cu aspecte și caracteristici diferite.

MUZEUL DE PALEONTOLOGIE-STRATIGRAFIE// Expoziție temporară: „150 de ani de învățământ geologic universitar la Cluj”

Loc de desfășurare: Muzeul de Paleontologie-Stratigrafie, Universitatea Babeș-Bolyai – sediul central, str. M. Kogălniceanu nr. 1, parter. Accesul se face din curtea interioară, prin Str. I.C. Brătianu.

Orar de vizitare: 18:00-24:00 (ultima intrare se va face la ora 24:00).

Odată cu înființarea Universității din Cluj, în 1872, s-au pus bazele învățământului geologic universitar din capitala Transilvaniei. Timp de 150 de ani, studiul științelor geologice la Cluj s-a desfășurat neîntrerupt, în ciuda diverselor schimbări administrative sau politice, școala clujeană de geologie fiind în prezent una dintre cele mai importante și moderne din țară.

Expoziția își propune prezentarea principalelor momente din istoria învățământului geologic universitar clujean, inclusiv prin prezentarea celor care au avut contribuții majore de-a lungul celor 150 de ani (precum Antal Koch, Ferenc Herbich, Gyula Szádeczky, Ion Popescu-Voitești, și mulți alții). Vor fi expuse documente din viața academică, precum lucrări de diplomă, publicații științifice, fotografii etc., dar și exponate (fosile) ce vor evidenția contribuțiile importante ale geologilor universitari clujeni la domeniul paleontologiei.

MUZEUL HOLOCAUSTULUI DIN NORDUL TRANSILVANIEI // Eveniment: „Experiența Holocaustului în nordul Transilvaniei”

Loc de desfășurare: Muzeul Holocaustului din Nordul Transilvaniei, str. Croitorilor nr. 13.

Orar de vizitare: 18:00-24:00 (ultima intrare se va face la ora 24:00).

Vizitatorii vor avea acces gratuit la colecțiile și expozițiile muzeului și vor primi informații și răspunsuri la întrebări din partea personalului muzeului, în ceea ce privește istoria, cultura și Holocaustul evreilor din această zonă.

 

UZEUL MEMORIAL DAVID PRODAN// Expoziție temporară: „Istorie și bandă desenată: Românii și comoara lui Decebal

Loc de desfășurare: Muzeul Memorial David Prodan, str. Academician David Prodan nr. 1, ap. 7.

Orar de vizitare: 17:00-21:00 (ultima intrare se va face la ora 21:00).

Cu ocazia Nopții Muzeelor 2023, Muzeul Memorial David Prodan oferă publicului șansa întâlnirii cu banda desenată istorică produsă în România. Profesorul Gabriel Rusu expune în premieră povestirea grafică „Românii și comoara lui Decebal”, aflată la intersecția ficțiunii cu istoria. Subiectul narațiunii exploatează un filon documentar care se regăsește în scrierile lui Dio Cassius sau Gheorghe Șincai, interpretat într-un mod inedit atât din punct de vedere narativ, cât și vizual.

MUZEUL ZOOLOGIC// Eveniment: „Curiozități din expoziția permanentă a Muzeului Zoologic – UBB”

Loc de desfășurare: Muzeul Zoologic, str. Clinicilor nr. 5-7.

Orar de vizitare: 18:00-24:00 (ultima intrare se va face la ora 24:00).

În 13 mai, între orele 18:00 și 24:00, cu ocazia evenimentului Noaptea Muzeelor, iubitorii de animale sunt așteptați la Muzeul Zoologic al Universității Babeș-Bolyai, pentru a descoperi cele mai interesante specii din expoziția noastră permanentă. Muzeul Zoologic – UBB găzduiește unele dintre cele mai vechi și bogate colecții din țară, în care se regăsesc o mare parte dintre speciile de animale din fauna țării, precum și multe animale originare din diferite colțuri ale lumii.

Pe lângă expoziția de bază a muzeului, vă invităm să vizitați și expoziția noastră temporară, Zoologia clujeană de altădată. Expoziția respectivă cuprinde piese originale, precum și obiecte și imagini reprezentative pentru trecutul muzeului și al Institutului Zoologic al Universității „Francisc Iosif”, cu accent pe secolul al XIX-lea și începutul secolului XX. Toate acestea vor fi scoase în evidență în cadrul expoziției, cu ajutorul panourilor informative, ilustrațiilor, preparatelor microscopice și ghidajelor tematice, invitând astfel vizitatorii la o călătorie în timp în lumea fascinantă a zoologiei.

 

VIVARIUL// Eveniment: „Selecția artificială în teraristică – variații cromatice la șarpele de porumb”

Loc de desfășurare: Vivariu, str. Clinicilor 5-7.

Orar de vizitare: 18:00-24:00 (ultima intrare se va face la ora 24:00).

E expoziție foto și exemplare vii din specia Panterophis gutattus (șarpele de porumb), în multiple varietăți cromatice. Specimenele au fost obținute prin selecție artificială, în condiții de captivitate.

SALA LIVIU VLAD // Eveniment: „Veneția în linii și culori” // Expoziție temporară: „Întoarcere în neant: 10 lagăre și ghetouri din nordul Transilvaniei”

Partener: Colegiul Tehnic Energetic, Cluj-Napoca.

Eveniment: Atelier de acuarelă

Orar de vizitare: 18:00-24:00 (ultima intrare se va face la ora 24:00).

Sala Liviu Vlad (Calea Moților nr. 11, etaj 5, sala 509) a fost inaugurată la 28 februarie 2020 și adăpostește, sub forma unei expoziții permanente, trei colecții donate de către artistul Liviu Vlad Universității Babeș-Bolyai. De profesie medic chirurg, Liviu Vlad (n. 15 ianuarie 1946) s-a preocupat în paralel și de pictură, după cum mărturisea: „Fiind un peregrin pasionat de istorie, am redat plastic locurile pe care le-am parcurs, revenind adeseori cu gândul și consemnând prin imagine locurile predilecte”. Vizitatorii care vor trece pragul Sălii Liviu Vlad cu ocazia Nopții Muzeelor 2023 vor avea parte de o călătorie inedită prin intermediul codurilor QR, care conduc spre informații interesante despre colecția „Secvențe Venețiene”. De asemenea, cei interesați vor avea ocazia să participe la un atelier interactiv în UBB Art Hall (etaj 3) în care vor descoperi particularitățile tehnicii acuarelă printre lumini și umbre. Vă invităm să descoperiți Veneția prin ochii artistului, să aflați noi informații despre monumentele redate și să vă bucurați de interacțiunea culorilor la atelierul de creație.

UBB Art Hall (Calea Moților nr. 11, etaj 3, sala 300) este un spațiu expozițional din cadrul Direcției Patrimoniu Cultural Universitar. Cu ocazia Nopții Muzeelor, vizitatorii care vor trece pragul UBB Art Hall vor putea vizita o expoziție de desene dedicate istoriei Holocaustului. Lucrările au fost realizate de elevii Colegiului Tehnic Energetic din Cluj-Napoca. Evenimentul a fost organizat cu ocazia împlinirii a 79 de ani de la primele deportări din Cluj către lagărele naziste. De asemenea, cei interesați vor avea ocazia să participe la un atelier interactiv, în care vor descoperi particularitățile tehnicii acuarelă printre lumini și umbre. Vă propunem o selecție de șabloane inspirate din lucrările artistului Liviu Vlad, sub forma cărților poștale, dar și alte surprize.

GALERIA PAUL SIMA// Expoziție temporară: „ARTMiND 2”

Loc de desfășurare: Galeria Paul Sima, str. Emmanuel de Martonne nr. 1.

Orar de vizitare: 18:00-24:00 (ultima intrare se va face la ora 24:00).

Partener: Universitatea de Artă și Design Cluj-Napoca.

În contextul evenimentului Noaptea Muzeelor – Ediția a XIX-a, 13 mai 2023, Galeria Paul Sima va fi deschisă publicului în intervalul orar 18:00–24:00, pentru a vizita expoziția ARTMiND 2, realizată în colaborare cu Departamentul de Pictură al Universității de Arte și Design Cluj-Napoca.

INSTITUTUL FRANCEZ din Cluj aduce în atenția publicului bioarta

În colaborare cu studenții de la UAD și USAMV Cluj-Napoca, în spațiul La Cave, poate fi vizionată, sâmbătă, între 18:00 și 24:00, expoziția SUB VITRUM
Expoziția propune un dialog între știință și artă, în scopul identificării rolului rezultat din fuziunea celor două domenii și  în scopul promovării raporturilor creative transdisciplinare. Crearea de lucrări de bioartă și practicarea științelor vieții de către artiști plastici în echipă cu cercetătorii generează investigații etice, sociale și estetice.

BioArta este arta cu țesuturi vii, organisme vii și procesele de viață. Utilizând tehnici științifice de laborator precum tehnici de inginerie genetică, cultura de țesuturi vegetale și clonarea, operele de artă sunt produse în laboratoare, și apoi expuse publicului în galerii sau în studiourile artiștilor.

Curatori: Corina Cătană, Marius Georgescu, Alexandra Mureșan, Paula Oros.

Studenți expozanți: Bianca Peter, Oana Barna, Elena Arcire, Iris Enghiș, Diana Trifan, Daria Rusu, Bianca Stoica, Tincu Ionuţ-Adrian, Ciobanu Cristian, Imbuzan Cerasela, Buz Alexandra Mara, Marosan David, Rusu Alexandru.

 

Muzeul Național de Artă propune cinci expoziții:

  • Galeria Națională, expoziția permanentă a muzeului prezintă, o bogată selecție de lucrări valoroase, aflate în patrimoniul național, care ilustrează evoluția artelor plastice pe actualul teritoriu al României (pictură, sculptură), din secolele XVIII – XIX și până în modernitate, la mijocul secolului XX. Nucleul de bază al expoziției este constituit de moștenirea colecției Virgil Cioflec, cu lucrări ale artiștilor Nicolae Grigorescu, Ștefan Luchian, Theodor Pallady, Nicolae Tonitza ș.a.
  • Expoziția personală ”Horia Paștina. Unul dintre cei mai importanți artiști contemporani ai României” va fi oaspetele muzeului cu lucrările sale, oferind publicului ocazia de a vedea creația unui pictor care si-a construit, într-o activitate de mai multe decenii, un mod propriu de exprimare, apreciat la nivel național și internațional;
  • Expoziția de grup ”Ars Sacra” prezintă opere din creația mai multor artiști contemporani, având ca motiv comun inspirația și aspirația spirituală;
  • Expoziția de grup ”Din mormânt, viață (pictură, sculptură, obiect)”;
  • Expoziția personală Szekely Anna Mária, artistă stabilită în Ungaria, la Budapeata, care va oferi publicului clujean o selecție din creația sa de pictură contemporană, în strânse conexiuni și filiații  cu curentul suprarealist.

Spectacole și expoziții de păpuși și jucării la Muzeul Etnografic al Transilvaniei

  • Spectacol de teatru (Teatrul German de Stat Timisoara) în cadrul proiectului ”Zilele redutelor culturale din Transilvania si Banat”;
  • Expoziție foto documentară în cadrul proiectului ”Zilele redutelor culturale din Transilvania si Banat”;
  • Expoziție de jucării, case de păpuși (interioare reprezentând modul de viață al țăranilor și al micilor meșteșugari), cu miniature. Piese contemporane ale artistei Éva Áment;
  • Expoziție de pictură „Foc de soare” (pictorul clujean Claudiu Presecan).

Iată lista locațiilor care găzduiesc evenimente sâmbătă seara, în Cluj-Napoca:

Casino, Turnul Croitorilor, Turnul Pompierilor, Centrul pentru Tineret, Muzeul de Artă, Muzeul Etnografic al Transilvaniei, La Cave – Institutul Francez din România la Cluj-Napoca, Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei, Muzeul Alexandru Duma, Muzeul de Istorie al Universității Babeș-Bolyai, Muzeul de Mineralogie, Muzeul de Paleontologie-Stratigrafie, Muzeul Holocaustului din Nordul Transilvaniei, Muzeul Memorial David Prodan, Muzeul Zoologic, Vivariul, Sala Liviu Vlad, UBB Art Hall, Galeria Paul Sima, Biblioteca Centrală Universitară „Lucian Blaga”, Complex Acvaristic (USAMV Cluj-Napoca), Muzeul de Anatomie Comparată (USAMV Cluj-Napoca), Camera, Muzeul Mitropoliei Clujului, Steampunk Transylvania – Fantasy house, Muzeul Militar „Mareşal Constantin Prezan”, Filiala Cluj-Napoca a Muzeului Militar Naţional „Regele Ferdinand I”, Negative by GrainLab (fostul Zorki).

De asemenea, la Noaptea Muzeelor vor participa și Muzeul Octavian Goga din Ciucea și Muzeul Apei.

Muzeul Memorial ,,Octavian Goga” Ciucea, este și în acest an, parte a  acestui mare eveniment așteptându-și publicul cu o serie de evenimente special dedicate acestei ocazii. Programul va debuta, la ora 16.30, cu oficierea unui parastas cu ocazia împlinirii a 85 de ani de la trecerea la cele veșnice a poetului, publicistului, savantului și politicianului Octavian Goga. Acesta este organizat în colaborare cu Mănăstirea ,,Nașterea Maicii Domnului” și va avea loc la ,,Mausoleul Iubirii”.

De asemenea, pe lângă expozițiile permanente, vizitatorii muzeului vor putea admira următoarele expoziții temporare:

  • Expoziția literară și fotografică dedicată poetului Octavian Goga ,,Eu sunt o lacrimă târzie…”;
  • Expoziția comemorativă de carte ,,Volumele lui Octavian Goga”;
  • Expoziția de documente, fotografie și artă plastică ,,Octavian Goga – personalitate marcantă în literatura și politica românească interbelică”;
  • Expoziția inedită de documente și carte ,,Prietenia dintre Octavian Goga și Familia Regală”.

Participanții la eveniment se vor bucura și de câteva momente lirice prezentate de către membrii Cenaclului literar – artistic ,,Sublim” și ai Cenaclului literar – artistic al cadrelor didactice ,,Octavian Goga” din Cluj-Napoca, dar și de câteva momente artistice susținute de către elevii Școlii Gimnaziale de Muzică ,,Augustin Bena” Cluj-Napoca și ai Școlii Gimnaziale ,,Octavian Goga” Ciucea.

Tema din acest an a ,,Nopţii Muzeelor” de la Muzeul Memorial ,,Octavian Goga” Ciucea va fi ,,Castelul de la Ciucea – simbolul peste timp al îmbinării armonioase a două culturi”, iar acţiunea în sine, care va începe la ora 17.00, va conţine două discursuri: ,,Prietenia exemplară dintre Octavian Goga şi Ady Endre” și ,,Relația de prietenie dintre Octavian Goga și Familia Regală”, alocuțiune susținută de către jurnalistul Claudiu Pădurean, membru ANRM (Alianța Națională pentru Restaurarea Monarhiei).

Muzeul Apei ,,Leonida Truță” își va deschide porțile pentru toți cei care doresc să cunoască o frântură din istoria alimentării cu apă a municipiului Cluj-Napoca și să se familiarizeze cu exponate atât din România, cât și din întreaga lume.

Programul de vizitare al muzeului va fi între orele 18.00 – 00.00, iar pentru cei care nu dispun de mijloace de transport, Compania de Apă Someș SA pune la dispoziție un microbuz care va asigura transportul către Muzeul Apei din oră în oră, doritorii urmând să fie preluați din Piața Lucian Blaga (din fața Casei de Cultură a Studenților ,,Dumitru Fărcaș” Cluj-Napoca).

Deviza Muzeului amintește de un adevăr universal valabil: ,,Apa este viață!”, astfel cei care îi vor călca treptele vor avea posibilitatea să urmărească, prin vizualizarea exponatelor, istoria alimentării cu apă a municipiului, începând de la darea în folosință a primei surse de apă în 1887, documente de la începuturile funcționării Uzinelor de Apă și Canalizare ale orașului, unelte utilizate în cadrul desfășurării activității specifice de asigurare a serviciului de alimentare cu apă și de canalizare, colecția de capace de canal care conține exponate din toată Europa și multe altele.

 

Toate evenimentele din Cluj-Napoca pot fi găsite pe site-ul Noaptea Muzeelor.

Compania de Transport Publci Cluj-Napoca a anunțat că prelungește, cu acets prilej, programul de transport în comun pâna la ora 01:00. pe liniile care asigură legătura între principalele puncte de interes, astfel:
-Linia 25N:
Plecări Bucium: 23:05, 23:35, 24:05, 00:30, 01:00
Plecări Unirii: 23:00, 23:30, 24:00, 00:30, 01:00
-Linia 24:
Plecări Bucium: 23:15, 23:45, 24:15, 00:45, 01:15
Plecări Unirii: 23:15, 23:45, 24:15, 00:45, 01:15
-Linia 30:
Plecări Grigorescu: 23:00, 23:30, 24:00, 00:30, 01:00
Plecări IRA: 23:00, 23:30, 24:00, 00:30, 01:00
-Linia 35:
Plecări Zorilor: 23:00, 23:20, 23:40, 24:00, 00:20, 00:40, 01:00
Plecări Piațta Gării: 23:00, 23:20, 23:40, 24:00, 00:20, 00:40, 01:00

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu