În județul Cluj mai sunt active cinci focare de Covid, dintre care două în spitale din Cluj-Napoca și Turda

Spitalul de Pneumoftiziologie Cluj-Napoca

În județul Cluj, incidența cazurilor de Covid a trecut de 9 la mia de locuitori, iar recordul este înregistrat într-o comună unde rata de infectare este de peste 25 la mie. În prezent, există cinci focare de infecție pe raza județului, două dintre ele fiind în spitale din Cluj-Napoca și Turda.

Potrivit prefectului Tasnadi Szilard, două din focarele Covid din județul Cluj sunt la Spitalul din Turda, la secția de radiologie, cu 3 cazuri confirmate, și la Spitalul de Pneumoftiziologie din Cluj-Napoca, unde există 9 cazuri de Covid, dar care va fi închis mâine dacă nu mai apar îmbolnăviri noi.

Celelalte focare de infecție active se înregistrează la două azile de bătrâni, unde sunt 31 de infectări cu coronavirus, și la căminul Seminarului Greco-Catolic din Cluj-Napoca, unde sunt confirmate 6 cazuri de Covid.

Pe raza județului Cluj, mai este există un focar activ încă din luna septembrie în comuna Luna, la Centrul rezidențial pentru persoane vârstnice, unde astăzi mai erau 27 de cazuri pozitive, însă și acesta va fi închis în următoarele zile.

Focare Covid în județul Cluj- 21 octombrie 2021:

  • Radiologie Spital Turda – 3 cazuri
  • Casa Theodora Cluj – 20 de cazuri
  • CGASPC Perlino Cluj – 11 cazuri
  • Centru Rezidențial Luna – 27 cazuri
  • Spital Pneumologie Cluj – 9 cazuri
  • Cămin Seminar Greco-Catolic Cluj – 6 cazuri

Nu în ultimul rând, în județ mai există focare de tip familial, cel mai mare fiind înregistrat în comuna Dăbâca, unde rata de infectare era ieri de 25,2 la mia de locuitori.

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu