Generația Z la treabă: aplicații inovative pentru siguranță în trafic, shopping smart sau evitarea dezastrelor naturale

O aplicație care permite o monitorizare smart a nivelului apelor și alertare în caz de inundații, un dispozitiv intuitiv care utilizează drone și care poate fi folosit atât în scop comercial, cât și umanitar, ajutând în caz de calamități, un cântar inteligent sau un sistem care asigură siguranță în trafic sunt câteva din proiectele–vedetă ale Academiei DpIT 2021. Autorii lor sunt elevi și studenți din toată țara, iar produsele inovative au fost realizate în cele șase luni de educație practică pe care le–au urmat în cadrul Academiei DpIT.

Asociația „Descoperă–ți pasiunea în IT” (DpIT) a organizat joi festivitatea de încheiere a celei de–a VII–a ediții a programului „Academia DpIT”, în cadrul căreia au fost premiate cele mai bune produse tech dezvoltate de tinerii inovatori în timpul programului de educație practică și mentorat pe care l-au urmat timp de șase luni.

„Mă bucur mult că am avut ocazia să particip a treia oară la o ediție de succes a Academiei DpIT în calitate de membru al juriului. Mi–a făcut plăcere să evaluez aceste proiecte inovatoare, gândite și implementate în condițiile îngreunate de contextul pandemiei Covid–19. Am fost plăcut surprins că anul acesta foarte multe echipe au venit cu soluții unice și funcționale nu doar pe partea de software, ci și pe cea de hardware. M–a impresionat în mod deosebit determinarea elevilor, în ciuda contextului de colaborare prin mediul online, de a finaliza cu succes prototipurile de produse IoT care pot fi folosite în beneficiul comunității. Vreau să felicit toate echipele participante pentru rezultatele impresionante și să le mulțumesc colegilor mei, dar și tuturor mentorilor, pentru implicare și efortul depus”, a spus Ionuț Muntean, coordonator de program din partea companiei Bosch.

„Ne bucurăm că și în acest an am putut susține visele a 110 elevi și studenți care au recompensat comunitatea cu 18 produse inovative finite care promit să schimbe lumea în una mai sigură, mai eficientă și mai “smart”. Ne dorim să să fie o experiență importantă pentru acești copii minunați care învață tehnologia din mers și nu le este ușor, fiindcă sunt nevoiți să facă un salt peste generații”, spune Liliana Ștefan–Cazacu, președintele Asociației DPIT, organizatorul programului.

Distribuie:

Postaţi un comentariu