FOTO Războinicii au ieșit în parc, la Transylvania History Day

Mii de clujeni s-au bucurat sâmbătă și duminică de demonstrațiile, atelierele și experiențele interactive oferite de diverse grupuri de reconstituire istorică, în cadrul Transylvania History Days, desfășurate în Parcul Central.

Una dintre atracțiile principale ale manifestărilor a fost tabăra daco-romană a celor de la Terra Dacica Aeterna, care au adus cu ei și o mașinărie de asediu de pe vremea Imperiului Roman, dar și, pentru cei mai pașnici, boabe aromate de ienupăr, și alte condimente care erau folosite din belșug în bucătăria dacilor.

Totuși, cele mai gustate momente au rămas ciocnirile armate dintre romani și daci, de pe urma cărora a avut de câștigat tot românul (sau maghiarul) prezent. „Cel mai mult mi-au plăcut, bineînțeles, luptele, fiindcă părea că oamenii aceia știu ce fac. Se vede că se antrenează pentru asta. Nu și-au pus doar niște armuri chinezești și au venit apoi să le arate, cum fac alții”, a spus Ioana Cutean, o clujeancă în vârstă de 35 de ani, care a asistat la un duel daco-roman.

Episoadele de reconstituire istorică au fost dublate de un târg de artizanat, obiecte vintage, dulciuri și bijuterii handmade. În continuare, puteți vizualiza o galerie foto realizată de fotoreporterul Dan Bodea, la o ciocnire între daci și romani,

Distribuie:

Postaţi un comentariu