Dr. Radu Drașovean: ”Tratamentul multidisciplinar presupune colaborarea activă între mai multe specialități în vederea oferirii unui tratament optim pacienților. Pe asta ne bazăm la Spitalul Medicover Cluj.”

Domnul Doctor Radu Drașovean este medic primar cu specializarea chirurgie generală și coordonatorul Blocului Operator al Spitalului Medicover Cluj. Cu o experiență de peste 18 ani în chirurgia generală și cu stagii de specializare în Belgia și Germania, el acordă atenție deosebită și cercetării științifice, fiind asistent universitar la Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca. Pasiunea pentru chirurgie și tehnologie avansată, grija pentru pacienți și munca în echipă sunt câteva dintre calitățile domniei sale. Vă invităm să îl cunoașteți mai bine prin intermediul următorului interviu.

Ce aduce alăturarea dumneavoastră echipei Spitalului Medicover Cluj?

Am pornit la drum în cadrul Spitalului Medicover Cluj alături de o echipă de medici cu care am colaborat în multe ocazii pe parcursul activității mele profesionale. Am considerat că experiența mea chirurgicală, acumulată pe parcursul a aproape 20 de ani de activitate va aduce un plus de valoare acestei echipe prin paleta largă de intervenții chirurgicale acoperite de specialitatea mea.

Care a fost motivația din spatele acestei decizii?

Am fost atras în primul rând de echipa medicală care s-a format ca nucleu al acestui spital de chirurgie si am considerat că specialitatea mea (chirurgia generală) poate contribui la asigurarea unor servicii medicale de calitate pacienților care se adresează Spitalului Medicover Cluj. Investițiile majore făcute pentru dotarea secțiilor și a blocului operator au reprezentat un alt criteriu important ce mi-a motivat decizia de a mă alătura echipei medicale, deoarece consider că este foarte important ca actul chirurgical să se desfășoare în cele mai bune condiții, fără constrângeri din rațiuni economice, astfel încât pacientul să beneficieze de un tratament la cel mai înalt standard.

Dețineți o experiență profesională bogată acumulată în Germania și Belgia. Cum evaluați infrastructura Spitalului Medicover Cluj față de cea din sistemele medicale din vestul Europei?

Infrastructura Spitalului Medicover Cluj reprezintă unul dintre atuurile sale majore. Dacă ne referim la partea de echipamente medicale și aparatură, spitalul poate concura cu succes cu spitalele moderne vest-europene. La nivel de bloc operator avem cele mai moderne aparate de coagulare și sigilare vasculară, echipamente de top pentru chirurgia laparoscopică și minim-invazivă, mobilier medical și mese de operație de ultimă generație.

Condițiile hoteliere sunt de asemenea de foarte bună calitate, pacienții fiind cazați în saloane mari cu unul sau două paturi, baie proprie adaptată nevoilor pacienților chirurgicali. Întreaga activitate medicală, atât cea de ambulator cât și cea de spitalizare continuă, se desfășoară cu respectarea unor protocoale riguroase ce garantează securitatea actului medical.

 

Ce provocări vă aduce poziția de coordonator al blocului operator al Spitalului Medicover Cluj?

Am preluat poziția de coordonator al blocului operator având experiența unei poziții similare la locul anterior de muncă. Blocul operator al Spitalului Medicover este un bloc operator nou, modern, adaptat nevoilor tuturor specialităților chirurgicale. Provocările acestei poziții sunt în principal legate de caracterul multidisciplinar al acestui bloc operator, în paralel desfășurându-se intervenții chirurgicale din multe specialități chirurgicale (ortopedie, urologie, ORL, chirurgie generală sau chirurgie oncologică). Alocarea resurselor umane și materiale în blocul operator este esențială pentru ca activitatea să se desfășoare în cele mai bune condiții. De asemenea, pentru viitor vizăm extinderea serviciilor pe care le putem asigura pentru pacienții noștri, prin adăugarea unor noi specializări chirurgicale.

Pentru ce tipuri de interventii pot pacienții să apeleze la serviciile dumneavoastră?

Sunt medic primar în specialitatea chirurgie generală cu competență în chirurgia laparoscopică și minim-invazivă. Spectrul intervențiilor chirurgicale pe care le efectuez acoperă toată patologia abdominală digestivă, atât pentru afecțiuni benigne, cât și în cazul patologiei oncologice.

Este adevărat că am un interes deosebit pentru chirurgia laparoscopică, în special chirurgia defectelor parietale (hernii, eventrații), abordul miniminvaziv în această patologie fiind net superior abordului clasic. Chirurgia endocrină (glanda tiroidă) și chirurgia mamară (patologie benignă și malignă) sunt alte domenii în care pot asigura asistență chirurgicală. Nu în ultimul rând aș menționa chirurgia obezității morbide (chirurgia bariatrică), în acest domeniu având o experiență de aproape 2 ani la un centru de referință în chirurgia obezității din Germania.

 

Spitalul Medicover Cluj promovează abordarea multidisciplinară. Care sunt beneficiile acesteia pentru pacienții care se adresează Spitalului?

Tratamentul multidisciplinar este un concept inovativ al medicinei moderne. La începutul medicinei moderne (ultimii 100 ani) medicul acoperea toată patologia existentă. Treptat s-au creat ramuri medicale și chirurgicale, iar acestea s-au divizat ulterior în specializări și supraspecializări. Din păcate însă, bolile nu respectă diviziunile create de medici, iar mulți pacienți se regăsesc de multe ori la limita dintre două sau mai multe specialități. Abordarea multidisciplinară presupune colaborarea activă între mai multe specialități în vederea oferirii unui tratament optim pacienților. Acest concept este promovat în Spitalul Medicover Cluj, iar prezența specialităților chirurgicale și medicale în cadrul aceleiași structuri facilitează semnificativ comunicarea între echipele multidisciplinare.

Multidisciplinaritaea este esențială mai ales pentru pacienții oncologici, iar la Spitalul Medicover Cluj există săptămânal întâlniri de tip tumor-board (comisie oncologică), în care sunt prezenți medici de radiologie-imagistică medicală, oncologie și radioterapie precum și medici din diferite specialități chirurgicale. Toate cazurile oncologice se discută în aceste comisii și deciziile terapeutice se iau în comun, asigurând cel mai bun tratament acestor pacienți.

 

De ce ar opta cineva pentru o intervenție chirurgicală la Spitalul Medicover Cluj?

Sunt trei aspecte principale care recomandă Spitalul Medicover Cluj: echipa medicală, dotările materiale și condițiile hoteliere. Suntem un colectiv cu specialiști de top, din cele mai importante domenii chirurgicale, ne desfășurăm activitatea într-un spital modern cu echipamente medicale de ultimă generație, iar pacienții beneficiază de cele mai bune condiții de cazare pe parcursul desfășurării actului medical. Consider că aceste trei aspecte contribuie la asigurarea siguranței actului medical și a unei experiențe cât mai ușoare pentru pacienții care aleg să fie operați la Spitalul Medicover Cluj.

 

Pentru mai multe informații și programări

Call Center: 0264-933

Programări online: https://programare.medicover.ro/spital-cluj

https://www.medicover.ro/spital-cluj

 

[stextbox id=’custom’]

Despre Medicover România

Din 1995, Medicover România a devenit unul dintre cei mai importanți furnizori de pe piața serviciilor de sănătate private, cu o rețea de 25 de clinici în București și în țară, patru spitale generaliste: în capitală, la Oradea, Craiova și Cluj-Napoca, 28 de cabinete on-site și peste 250 de unități medicale partenere. Spitalele Medicover corespund celor mai înalte standarde medicale și deservesc o gamă largă de specialități medicale și chirurgicale.

Pentru mai multe informații, vizitați: www.medicover.ro

Medicover România face parte din Medicover, companie internațională de servicii medicale și de diagnostic, înființată în 1995. Medicover operează o rețea extinsă de clinici, spitale, facilități de îngrijire specializată și laboratoare. Piețele principale ale Medicover sunt Polonia și Germania. În 2020, Medicover a avut venituri de 998 milioane de euro și peste 32.000 de angajați. Pentru mai multe informații, vizitați www.medicover.com

[/stextbox]

Distribuie:

Nu există Comentarii

  1. Leonid Eva says:

    Toată stima și admirația. Mult succes în continuare.

Postaţi un comentariu