Decebal a aterizat pe Avram Iancu

Pe Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj a fost dezvelit, luni, în prezenţa  unor oficialităţi locale, un bust al regelui dacilor, Decebal, realizat de sculptorul Ioan Bolocan.

„Este un moment deosebit, pentru că dezvelirea acestui bust reprezintă un simbol foarte important cu privire la continuitatea neamului românesc pe aceste meleaguri, la unitatea naţiunii române. Este anul Centenarului, un moment deosebit de important. Aviaţia militară din România a avut o contribuţie importantă la realizarea Unirii şi, de asemenea, după acest moment istoric, a fost un factor important de coeziune şi apărare a neamului românesc”, a declarat directorul aeroportului clujean, David Ciceo.

Dezvelirea bustului lui Decebal face parte din evenimentul „România 100. Simboluri identitare. Portrete de daci şi romani”, organizat de aeroportul Avram Iancu în colaborare cu Muzeul Naţional de Istorie al Transilvaniei şi asociaţiile Identitate Culturală Contemporană şi Asociaţia de promovare a a activităţilor cultural ştiinţifice Susţinem Valorile.

Distribuie:

Nu există Comentarii

  1. danisclaud says:

    urmeaza bustul lui Traian, nu?

  2. Ioio says:

    Daaa … a lui Traian BASESCU_L …

  3. Romanul says:

    urmeaza bustul lui ciceo. asta pana nu il mananca puscaria ca am inteles ca e anchetat pentru luare de mita

Postaţi un comentariu